fbpx 6 strategii de creare a unui mediu placut de invatare a unei limbi straine | Learning Network Mergi la conţinutul principal

6 strategii de creare a unui mediu placut de invatare a unei limbi straine

Cursantul si profesorul sunt, in mod inerent, intr-un raport de inegalitate in cadrul sedintei de curs: cel dintai isi doreste sa asimilieze cunostinte pe care celalalt le detine deja, in calitatea sa de specialist. Desi, probabil, perceputa ca fiind potrivita, aceasta ierarhie este, de cele mai multe ori, in detrimentul invatarii. De ce? Pentru ca cel ce studiaza o limba straina intampina numeroase dificultati: multe informatii de asimilat, nevoia de a aplica imediat noile cunostinte, specificitatea situatiilor conversationale s.a. De aici, nesiguranta, nelinistea cursantului, cateodata chiar rezistenta la invatare.

Trainerul de limba straina trebuie sa construiasca un mediu de invatar ece are in centrul atentiei participantul la curs, cu nevoile si obiectivele lui.

Citeste si De la predarea limbilor straine la training de limbi straine.

In acest mod, trainerul poate aplica metode de predare personalizate la industria si departamentul in care activeaza cursantul, iar acesta isi creeaza propriul stil de invatare. Cei doi, trainer si cursant, devin parteneri, colaboreaza de-alungul unei relatii profesionale menite sa sporeasca eficienta, succesul cursului. Toti cei implicati au parte de o experienta pozitiva.

Exista, desigur, cateva strategii de construire a unui mediu placut de invatare a unei limbi straine:

  • Se construieste un parteneriat trainer – cursanti bazat pe cooperare;
  • Cursul se pliaza pe nevoile imediate si pe termen lung ale cursantilor, pe stilul lor de invatare;
  • Sunt luate in considerare preferintele tuturor participantilor cu privire la materiale de studiu si modalitate de punere in practica a notiunilor;
  • Toti participantii sunt sprijiniti pentru a deveni independenti in utilizarea limbii straine;
  • Trainerul consolideaza increderea in sine a participantilor la curs;
  • Atmosfera, pe parcursuls edintelor, trebuie sa fie relaxata, iar toti factorii perturbatori - eliminati.

Citeste si 5 greseli in engleza de afaceri.

Desigur, din structura obisnuita a unui curs de limbi straine, icebreakerul este esential caci indeparteaza barierele in comunicare, feedbackul continuu permite adaptarea la nevoi si obiective de invatare nou aparute, iar temele de discutie adecvate faciliteaza cursantilor descoperirea tuturor elementelor de limba. Experienta de invatare va fi, astfel, una pozitiva si, in continuare, solicitata de catre cursant. 

Categorie

Delia Dragomir - Eucom Partner

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.