fbpx Afla ce factori iti influenteaza productivitatea la birou | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Afla ce factori iti influenteaza productivitatea la birou

Studiile  facute in domeniul design-ului corelate cu productivitatea angajatilor arata ca cel mai important factor care ajuta la focusare este spatiul fizic de lucru. Un birou cu un design bine gandit sporeste productivitatea cu 20%. Iata ce factori sa iei in considerare pentru a-ti asigura 8 ore fericite pe zi:

1. Lumina

Este unul dintre cei mai importanti factori pentru a fi focusat si inspirat.  Lumina slaba te oboseste, iti da dureri de cap si iti solicita prea mult privirea. 
Spatiile inchise provoaca iratibiltate si depresie. De aceea, opteaza pentru a sta cat mai mult cu geamul deschis in zilele insorite sau sa folsosesti lampi cu lumina diurna. 

2. Scaunul si biroul.  Atunci cand alegi scaunul si biroul, ai in vedere urmatoarele aspecte: distanta dintre privire si monitorul calculatorului trebuie sa fie de minim 60 de cm, picioarele trebuie sa atinga parchetul. Un scaun usor inclinat este cel mai bun pentru a reduce presiunea asupra coloanei vertebrale si a minimiza durerile de spate. 

3. Ordinea – Este important sa ai ordine in e-mail-uri, documente, pe birou si in jurul tau pentru a avea si loc pentru creativitate. Rezerva 10 minute pe zi pentru a organiza Outlook-ul, documentele in foldere sau in dosare. Dezordinea din jurul tau distrage mintea de la task-uri. 

4. Culorile – au efect asupra starii de spirit si asupra creierului. Albastrul marin si verdele relaxeaza si inspira. Cum la birou nu poti controla culorile poti sa-ti aduci accesorii si post-it-uri colorate. Daca lucrezi de acasa poti sa-ti pictezi un perete in culoarea preferata sau sa optezi pentru tablouri in nuantele preferate.

5. Temperatura camerei – O temperatura de 20-25 de grade este ideala pentru a fi productiv. Daca in biroul tau este mai frig sau aerul conditionat este folosit in mod regulat, este bine sa iei masuri pentru a-ti crea un confort termic care te ajuta sa te concentrezi. 

6. Mirosul – Ca si in cazul culorilor, mirosul iti afecteaza productivitatea. Ai in vedere sa folosesti odorizante de camera cu miros de pin, scortisoara sau lamaie – te ajuta sa-ti mentii focusul, lavanda te relaxeaza, iar menta iti revigoreaza starea de spirit. 

7. Calitatea aerului – Este foarte important sa respiri aer curat si pentru filtrarea acestuia este indicat sa ai in jurul tau cateva plante. 

8. Locuri diferite pentru lucru – sa schimbi locul in care lucrezi si sa variezi intre birou, sala de sedinte, sofa, restaurant este un exercitiu foarte bun pentru creier care se poate concentra mai usor. 

9. Organizarea oamenilor. Studiile arata ca esti mai productiv atunci cand stai alaturi de colegi care au aceleasi scopuri/obiective sau lucreaza pentru acelasi client ca si tine. 

10.  Natura – Pentru buna functionare a organismului si pentru a fi productiv, ai nevoie de un spatiu natural. Aerul curat si soarele iti imbunatatesc starea de spirit. 

Citeste si alte articole despre cum sa fii productiv la birou pe site-ul www.recrutaresiselectie.ro 

Categorie
Steluta Nastase

Steluta Nastase – Online Marketing Specialist ABC Human Capital/ Recrutare si Selectie

Am ales un job pe care il... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.