fbpx Ce spune despre tine modul in care dai mana? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Ce spune despre tine modul in care dai mana?

Prima impresia conteaza la interviu, iar recrutorul simte personalitatea candidatului inca de cand da mana cu acesta. Un gest mic valoreaza cat o mie de cuvinte si trebuie sa-l realizezi cat mai profesionist. 

In primul rand trebuie sa stii  ce spune despre tine modul in care dai mana. Pentru a crea o impresia buna, merita sa ai o strangere de mana corecta, nici prea ferma ferma, nici prea moale. Este modul in care transmiti incredere si pui bazele unei relatii de cooperare. Conform http://www.hcareers.com/, recrutorii pot sa treaca mai degraba cu privirea o vestimentatie nepotrivita sau un tatuaj decat o strangere de mana nepotrivita.

Mana moale arata ca esti o persoana cu o structura interioara slaba, practic esti perceput ca neincrezator in fortele proprii, uneori chiar anti-social, iar partenerii de afaceri abili profita de aceasta trasatura a ta de caracter in favoarea lor. Chiar si atunci cand un barbat da mana cu o femeie trebuie sa aiba o strangere de mana corecta. Femeile carieriste apreciaza atunci cand sunt tratate la acelasi nivel cu barbatii.  

Strangerea de mana prea puternica denota agresivitate, nerabdarea de a obtine un job chiar inainte de a sustine interviul. Adesea, candidatii care strang puternic mana incearca sa supracompenseze anumite slabiciuni cum ar fi nepregatirea pentru interviu, perioadele de pauza din CV-ul lor sau abaterile disciplinare la fostele locuri de munca. 

Salutul mai neobisnuit prin atingerea pumnilor. Nu este recomandat intr-un cadru business, te descalifica din start in procesul de recrutare, gestul fiind potrivit pentru prieteni si familie. 

Salutul monarhal – in care oferi doar varful degetelor si nu intreaga mana arata superioritate. 

Salutul dominant – mana ta vine peste mana recrutorului, dorind sa transmiti ca esti o persoana care se impune usor. 

Uiti sa retragi mana. Prin acest gest, la fel ca si prin strangerea ferma a mainii, arati neliniste si nerabdare. Un astfel de salut nu trebuie sa dureze mai mult de doua secunde. 

Eviti sa dai mana. Exista si candidati care dau mana foarte grabit sau care intind mana cu intarziere, demonstrand lipsa de interes fata de interviu si fata de recrutor. 

Dai mana, dar te uiti in alta parte: Foarte importante sunt si gesturile care insotesc strangerea de mana. Un salut este reusit daca zambesti si privesti interlocutorul in ochi. Persoanele care privesc in alta parte denota neincredere, timiditate sau arata ca au ceva de ascuns. 

Cea mai potrivita strangere de mana implica o postura dreapta, contact vizual, strangere de mana de intensitate potrivita si repetarea numelui persoanei care este in fata ta. Astfel arati interes pentru acea persoana, pentru interviu si pentru cariera ta. Transmiti incredere, angajament si incredere in sine. 

Cea mai buna postura pentru a da mana
1.Atunci cand esti la o distanta de aproape 3 pasi, intinde bratul drept, cu degetul mare indreptat in sus si ai in vedere ca bratul sa formeze un unghi cu pieptul
2. Strange mana interlocutorului si dupa doua-trei impulsuri retrage mana cu tact.

Ti-a placut articolul? Citeste si alte articole despre gesturile de la interviu aici.

Iti recomandam: http://www.recrutaresiselectie.ro/ce-nu-ar-trebui-sa-faci-la-un-interviu/ .

Categorie
Steluta Nastase

Steluta Nastase – Online Marketing Specialist ABC Human Capital/ Recrutare si Selectie

Am ales un job pe care il... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.