fbpx Concentreaza-te pe individ pentru angajamentul general | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Concentreaza-te pe individ pentru angajamentul general

Steve Bates, fost editor al SHRM.org atrage atentia intr-un articol apatul toamna trecuta in revista Managing Smart asupra unor schimbari ce au aparut in tendintele employer engagement.

Bates atrage citeaza studiu Hay Group din 2014 care puncteaza faptul ca pentru a obtine angajamentul oamenilor intr-o organizatie cea mai importanta este interactiunea directa cu fiecare dintre acestia. Raportul intitulat New Rules of Engagement indentifica trendurile in schimbare de care organizatiite trebuie sa tina cont. Este o provocare imensa pentru departamentele de HR pentru ca personalizarea la nivel de individ necesita resurse suplimentare.

Teresa M. Amabile profesor si director la Harvard Business School afirma imperativ ca organizatiile trebuie sa motiveze personalizat angajatii.

Citeste si Rolul Departamentului de HR in 2015.

84% dintre liderii din companiile intervievate de Hay Group spun aceslasi lucru – inteleg nevoia de personalizare, dar doar 30% dintre ei considera ca depun eforturile necesare in aceasta directie.

Mesajele principale transmise de acest studiu sunt:

  1. Un mesaj generalizat nu mai are acelasi efect
  2. Companiile care nu personalizeaza eforturie de engagement risca pierderea angajatilor cheie
  3. Rolul managerilor de a transmite mesajul catre fiecare dintre membrii echipei este crucial.

Cu toate aceasta cea mai mare parte din manageri nu realizeaza ca a transmite fiecarui individ ca ceea ce face pentru companie reprezinta o contributie importanta este parte din jobul lor. Managerii sunt canalele prin care conversatia dintre angajat si organizatie se poate desfasura in dublu sens.

Concluzia studiului este ca implicarea angajatilor si crearea angajamentului este o compenenta esentiala in realizarea rezultatelor de business si ar trebui legata de acestea mai degraba, decat masurata intr-un survey anual.

Citeste si Se cauta un lider in HR. Esti tu acela?.

Angajamentul poate fi masurat si gestionat prin numeroase canale, inclusiv realizare de video pentru companie sau utilizand social media. Este important sa retinem citeaza Bates ca “personalul motivat ramane in companie pentru ceea ce poate sa iti ofere, iar cel nemotivat pentru ce ii oferi tu”.

Dezvoltarea departamentului de resurse umane poate fi facuta prin accesarea programelor de certificare. Vezi ce presupune o certificare de HR la SHRM.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.