fbpx Top 10 cele mai creative strategii de recrutare | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Top 10 cele mai creative strategii de recrutare

Piata muncii se confrunta cu tot mai asiduu cu lipsa unui personal calificat in domeniul igineriei, medicinei, limbilor straine. Pe de alta parte, in sectorul IT cererea este mare din partea companiilor, iar oferta este mica, unele proiecte fiind puse in stand by in asteptarea aplicarilor.  Specialistii HR apeleaza, de regula, la head hunting, insa metoda nu este pe placul persoanelor care nu sunt in cautarea unui loc de munca. In incercarea de a atrage talente, unii recrutori se intrec pe sine cu cele mai creative idei:
 
 
1. O companie de IT din Romania recruteaza prin intermediul versurilor, totul fiind targetat pe cuvinte cheie precum PHP, .NET, Agile, ITL, +CC, Drupal. IT-istii au raspuns artistic acestei abordari si chiar daca au refuzat oferta, au dat dovada de creativitate, iar compania a castigat la nivel de notorietate. 
 
2. In Canada, un start-up a gasit o metoda inedita de a tria cele 1200 de CV-uri. A organizat un speed dating, la care s-au prezentat doar 400 de candidati, ocazie de a interactiona cu ei si de a vedea care se potrivesc profilului cautat.
 
3. O companie americana de jocuri online si-a surprins cei 100 de candidati selectati cu un iPod si un mesaj de bun venit din partea CEO-ului. 90 dintre candidati au spus Da! acestei initiative, iar 3 dintre ei au devenit angajati ai companiei. 
 
Citeste si despre alte metode inedite de recrutare!
Categorie
Steluta Nastase

Steluta Nastase – Online Marketing Specialist ABC Human Capital/ Recrutare si Selectie

Am ales un job pe care il... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.