fbpx 10 beneficii extraordinare care îi fac pe angajați fericiți | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 beneficii extraordinare care îi fac pe angajați fericiți

Se știe că angajații fericiți sunt mai productivi, astfel că unii angajatori încearcă să facă tot ce le stă în putință pentru a-și mulțumi oamenii. 

O misiune puternică a companiei, colegi care gândesc la fel ca tine sau o cultură a companiei cu care să rezonezi pot fi satisfăcătoare, însă există și alte beneficii unice care pot atrage atât potențiali angajați, cât și să-i păstreze pe cei existenți motivați și implicați. 

Vă prezentăm în rândurile de mai jos 10 beneficii extraordinare oferite de unele companii angajaților săi. 

1. Nu există ore oficiale de lucru

Program de la 9 la 5? Nu veți vedea așa ceva la Netflix. În sediul central al companiei Netflix din California zilele libere și orele de lucru nu sunt urmărite. Compania măsoară doar ceea ce angajații realizează, astfel că atâta timp cât angajații își fac treaba, nu contează când sau cât timp sunt la birou. Însă, angajații Netflix sunt foarte conștienți de faptul ca dacă abuzează de această politică vor fi dați afară.

Participa la Conferinta de Compensatii si Beneficiii

2. Mult timp liber

Atunci când muncești din greu, este plăcut să ai un agajator care să îți permită și să te relaxezi pe măsura eforturilor depuse. Unele companii cu nume mari, cum ar fi Glassdoor sau Virgin Group oferă timp liber nelimitat. 

Cu toate acestea, acest tip de politică descurajează de obicei angajații să își ia zile de concediu deoarece nu există acel stimulent de a folosi ziua liberă sau altfel ea este pierdută. 

 3. Hrană pentru minte

O mulțime de companii oferă programe de dezvoltare a angajaților, dar de obicei acest tip de conferințe și evenimente se intamplă doar de câteva ori pe an. 

Însă, brandul de incăltăminte BucketFeet sponsorizează o serie lunară de sesiuni de invătare de câte o oră în care angajații ascultă un speaker invitat și pot să îi pună intrebări. CEO-ul Raaja Nemani a declarat că echipa apreciază într-adevăr aceste sesiuni informale care sunt aliniate cu misiunea și valorile companiei.

4. Servicii de sănătate la sediul companiei 

Se pare că toată lumea vrea să lucreze la Google pentru un motiv foarte bine întemeiat: este regele beneficiilor uimitoare pe care le oferă angajaților. Sunt binecunoscute toate avantajele pe care ei le oferă, însă se diferențiază prin angajamentul companiei pentru sănătatea angajaților săi. Pe lângă medici, veți găsi în campusul Google terapeuți fizici, chiropracticieni și terapeuți de masaj.

 5. Wellness total

Institutul pentru Nutriție Integrativă le asigură angajaților săi tot ceea ce au nevoie pentru bunăstarea fizică și mentală. Un bucătar profesionist pregăteste în fiecare zi prânzul sănătos și organic pentru angajați (sunt, de asemenea furnizate și micul dejun și gustări) și flori proaspete sunt puse pe birourile tuturor. Institutul oferă masaje de două ori pe săptămâna și cursuri de yoga la sediu pentru a destresa angajații.

 6. Libertate și bani pentru a călători

Pentru fiecare cinci ani pe care îi au în cadrul companiei, angajații de la Epic Systems sunt eligibili pentru un concediu sabatic plătit de patru săptămani. În plus, în cazul în care aleg să călătorească în această perioadă, compania ajută la finanțarea excursiei pentru fiecare angajat și un invitat de-al acestuia.

7. Ore de voluntariat

Millennials sunt cunoscuți pentru conștiința lor socială și numeroase studii au arătat că această generație prețuiește mărcile și angajatorii care pun accentul pe a face bine în lume. 

De aceea, companii cum ar fi The Goddard School, Jennifer Adams Worldwide și Zimbra oferă angajaților săi timp plătit și/sau ore flexibile de lucru pentru a se angaja în proiecte de voluntariat. CEO-ul Zimbra, Patrick Brandt, a declarat că angajamentul civic este o necesitate la locul de muncă modern și că acesta crește moralul personalului.

 8. Bilete la evenimente și transport

Angajații Quicken Loans primesc bilete de acces și transport pentru evenimentele celor de la Cleveland Cavaliers și de asemenea bilete pentru concerte, spectacole de comedie sau alte evenimente. 

 9. Timp de jocuri

Angajații Zynga se pot juca diverse sporturi pe terenurile de dimensiuni reale ale companiei. Compania de jocuri din San Francisco oferă angajaților locuri de relaxare la birou cu jocuri clasice și sisteme de jocuri Nintendo, Xbox 360 și PS3.

 10. Zilele zăpezii

Angajații Burton sărbătoresc "zilele zăpezii" primind din partea companiei ski-pass-uri de sezon. Burton are sediul în Burlington, Vermont, care oferă stațiuni de schi la o oră cu mașina, astfel încât angajații au garantată distracția pe pârtii.

Urmariti si alte articole ale ABC Human Capital aici.

Categorie
Diana Goanta
I am a Marketing and Communications Specialist, with over 6 years experience in Brand Management, Digital Communication (Digital strategy, Web,... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.