fbpx 10 filme pe care orice antreprenor trebuie să le vadă | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 filme pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

Filmele sunt o modalitate relaxanta de a invata lucruri noi. Entrepreneur.com realizeaza o lista de 10 filme care nu trebuie sa lipseasca din cultura oricariu antreprenor. Articolul original poate fi citit aici.

De ce sa le vezi? Pentru ca nu este usor sa fii antreprenor si ai nevoie de surse de inspiratie. Pentru ca o metafora buna te incarca de motivatie. Pentru ca te relaxezi intr-un mod util.

  1. Lupul de pe Wall – Street (2013) – Dincolo de placerea unui film bine regizat (Martin Scorsese) si pus in scena impecabil (Leonardo di Caprio), povestea lui Jordan Belfort atrage atentia asupra 2 lucruri cu care antreprenorii se confrunta: Primul este dorinta de a juca doar dupa propriile reguli ce poate fi periculoasa daca duce la comiterea de ilegalitati. Iar al doilea – cum revii in joc dupa ce ai gresit grav? Cum poti reconstrui succesul in mod legal? Jordan Belfort va fi prezent in Bucuresti pe 18 noiembrie la invitatia Extreme Training. Biletele pot fi achizitionate aici.
  2. The Social Network (2010)– nu e de mirare ca a fost foarte apreciat in 2010, pentru ca toata lumea era curioasa sa afle secretul succesului lui Mark Zuckerberg. De ce merita vazut? Pentru ca iti da o intelegere asupra modului in care un start-up poate reusi folosindu-se de flexibilitate si rezilienta.
  3. Totul sau nimic (1992) – titlul original Glengarry Glen Ross, cu Al Pacino si Kevin Spacey si bazat pe piesa care a castigat premiul Pulitzer a lui Davit Mamet. Acest film ilustreaza lumea imobiliara in Chicago. Este o lectie pentru antreprenori pentru ca arata ca lumea de business poate fi foarte dura uneori.
  4. Cetateanul Kane (1941) chiar daca nu esti antreprenor, capodopera lui Orson Wells merita vazuta. Ce merita retinut? Ca antreprenor lansarea unei afaceri de succes este un obiectiv foarte important, dar nu este singurul obiectiv din viata.
  5. In cautarea fericirii (2006) Bazat pe povestea adevarata a lui Chris Gardner, filmul este unul dintre cele mai puternice filme motivationale vazute pana acum. Cu ce ramai? Oricat ar fi de potrivnic drumul, pasiunea si sacrificiul pentru atingerea visului sunt caracteristice unui adevarat antreprenor.
  6. Moneyball (2011) Nu trebuie sa fii fun al baseball-ului ca sa iti placa Brad Pitt in rolul lui Billy Beane, managerul echipei Oakland A. Pentru ca echipa nu are bani sa achizitioneze jucatori, Beane trebuie sa gaseasca un alt mod de a castiga jocul. Ce este important pentru antreprenori? Beane trebuie sa fie inovator. El nu asculta de cei care se pricep doar sa spuna "nu" si nu renunta nici o clipa la viziunea sa. Vei gasi in film si un alt lucru comun antreprenorilor – lupta de a a descoperi cum poti imbunatati lucrurile.
  7. Rocky (1976) – Alt film care merita vazut de oricine, macar odata in viata. Lectia de antreprenoriat: chiar daca toata lumea iti spune ca nu se poate realiza, lupta-te pentru visul tau. Spiritul competitiv te poate duce departe.
  8. Wall Street (1986) – In regia lui Oliver Stone, Gordon Gekko (Michael Douglas) devine unul dintre cele mai infame personaje din istoria cinematografiei, cunoscut pentru motto-ul sau “lacomia este buna” (greed is good). Ce inveti? Nu trebuie sa te vinzi de dragul banilor. Sa fii antreprenor este despre mai mult decat bogatie si succes.
  9. Jerry Maguire (1996) - Personajul jucat de Tom Cruise (Jerry Maguire) are totul – bani, succes, cariera, prieteni si o logodinca super. Ceea ce trebuie sa invete dupa ce pierde totul este ca atunci cand esti pe drumul tau si iti urmezi visul – toate celelalte lucruri din viata ta se aseaza la locul lor.
  10. Office Space (1999) - O comedie in care Peter Gibbons (Ron Livingston) realizeaza ca lumea in care traieste nu il multumeste. Cel mai tare il deranjeaza seful, pe care isi da seama ca il uraste. Lucru care duce evident la demisie. Isi schimba atitudinea si aceasta schimbare il face valoros in ochii sefilor. Ce e de retinut? Antreprenorului nu ii place sa asculte de cineva. De aceea isi cladeste propriul drum. 


Sigur lista este incompleta – asteptam preferintele voastre!

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.