fbpx 10 ganduri care sa te motiveze | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 ganduri care sa te motiveze

Pentru a reusi in viata, in cariera si in afaceri, ai nevoie (si) de motivatie, indiferent de stadiul in care te afli. Ai nevoie de un imbold ? Gurul Omar Periu propune pentru site-ul inc.com 10 ganduri care sa te motiveze pe parcursul dezvoltarii tale profesionale.

Incearca sa aplici in viata ta aceste sfaturi si, cu siguranta, te vor motiva si te vor ajuta sa  realizezi tot ceea ce ti-ai propus :

- Motivatia inseamna sa alegi sa faci ceva ce ai prefera mai degraba sa nu faci. Inseamna sa prinzi curaj si sa incerci lucruri noi. In acest fel te dezvolti ca si persoana. Tocmai din acest motiv, oamenii lipsiti de motivatie nu ajung nicaieri.

- Multi oameni vor sa-si imbunatateasca situatia in care se afla intr-un moment sau altul. Insa foarte putini isi asuma responsabilitatea de a se automotiva pentru a face o schimbare.

- Oamenii amana mereu ceea ce nu vor sa faca si cauta modalitati sa scape de munca care nu le face placere, folosindu-se de scuze, precum: Azi ma voi organiza; maine voi da acele telefoane dificile.

- Motivatia vine din modul in care iti controlezi mintea si emotiile. Daca nu esti stapan pe situatie, atunci iti vei trai viata intr-o surda disperare.

- Cele mai depresive si demotivante propozitii sunt cele care incep cu : Intr-o zi, o sa… Cel mai bun moment pentru a incepe sa faci ceva este ACUM.

- Daca esti coplesit de ganduri negative, retrage-te intr-un loc linistit si petrece timp analizandu-ti gandurile. Inlocuieste acele ganduri cu afirmatii pozitive, meditatie si rugaciuni.

- Pentru a avea rezultate mari, pune-ti intrebari mari. De ce vreau sa fiu milionar? suna mult mai motivant decat Cum as putea sa-mi castig painea?

- Stabileste-ti idealuri care nu doar te entuziasmeaza, ci care sa te si sperie putin. Acestea iti vor intari asa-numitul muschi al motivatiei.

- Oamenii nu actioneaza deoarece le este frica de esec. Dar daca nu actionezi, esecul este sigur. Asa ca, ce ai de pierdut? Actioneaza !

- Poti sa ai tot ceea ce iti doresti in viata, insa nimeni nu o sa-ti ofere acel lucru pe tava. Orice lucru de valoare trebuie sa fie castigat !

Tu esti stapanul vietii tale. Trebuie sa te motivezi singur si sa-ti doresti mai mult de la viata, sa gandesti “inalt”, sa vrei si sa-ti depasesti limitele. Dupa cum spune si Ghandi, indiferent cat de marunt este lucrul pe care il faci, conteaza sa il faci! Succes !

 

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.