fbpx 10 intrebari. Pentru TINE! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 intrebari. Pentru TINE!

Ai tot auzit sau citit despre “tipare de comportament”, “credinte limitative”, “bariere in dezvoltare” … si alte sintagme asemanatoare ca semnificatie. Majoritatea, avand legatura ori cu coachingul, ori cu psihologia/psihoterapia, se regasesc inserate in articole care fac referire la ele. Poate ca iti sunt clare … sau poate ca inca nu iti sunt. Pentru mine, ca si coach, nu este important sa le intelegi ca si concepte , ci sa le intelegi ca si implicatii si efecte asupra vietii tale, in contextul ei integral, dar si in detaliu.

Ei, imi pare ca deja devine plictisitoare sau cel putin formala explicatia mea. Asa ca o reformulez: daca iti spui “nu cred ca pot sa fac asta” – ai de-a face cu o credinta limitativa. Care sunt efectele asupra ta? Cum te simti cand iti spui asta?

Sau: daca de fiecare data cand o persoana te contrazice, tu te simti agresat sau devalorizat si, ca raspuns, devii foarte argumentativ – atunci acesta este un tipar de comportament. Are efecte pozitive? Vrei sa-l pastrezi? Vrei sa-l schimbi?

Nu sunt subiectiva, doar am testat pe pielea mea si am observat si la altii aceleasi modalitati de manifestare, orialtele similare. Si alti coachi au facut-o si iti vor spune acelasi lucru. Pentru identificarea si depasirea acestora, Coachingul este o solutie potrivita.

Si daca ti se par a fi doar vorbe si inca nu esti convins, te pot sprijini cu cateva intrebari. De cele mai multe ori „ajutor” inseamna solutionare, rezolvare. In coaching, insa, tu iti gasesti solutii – eu te ajut, te sprijin, adresandu-ti intrebarile potrivite pentru ca tu sa ajungi la raspunsurile potrivite pentru tine.

Uite, iti propun 10 intrebari. Depinde doar de tine daca vei dori sa le dai un raspuns. Atunci insa cand le vei da un raspuns, vei fi inteles: Coachingul este o solutie de redescoperire.

1. Fiecare dintre noi suntem unici si irepetabili. Tu ce-i vei spune coach-ului tau despre tine la prima intalnire? 
2. Coachingul inseamna schimbare, inseamna iesirea din aria de confort. Tu ce-i vei spune coach-ului tau despre modul in care ai facut schimbarile in viata ta profesionala si personala? 
3. Relatia de coaching inseamna foarte multa deschidere si onestitate. Tu ce-i vei sugera coach-ului tau referitor la modul in care sa se comporte cu tine pentru a avea o relatie autentica? 
4. La modul cel mai concret: ce asteptari ai sau ce anume iti doresti din experienta de coaching? 
5. In coaching este important sa pornim de la reusite. Pe tine ce anume te face sa performezi la cel mai inalt nivel (personal saun profesional)? 
6. Care va fi castigul tau cel mai relevant dintr-un program de coaching de succes? 
7. Ca in orice alt domeniu, si in coaching, orice obiectiv eficient trebuie sa fie SMART. Tu cum iti vei da seama daca procesul de coaching are rezultatele dorite de tine? 
8. Acum pregateste-te de coaching: daca ai fi „acum si aici” la prima sedinta de coaching, cum ai raspunde la urmatoarele 2 intrebari: 
9. Care ar fi primul pas pe care ai putea sa il faci pentru a determina o schimbare importanta in viata ta? 
10. Care ar fi resursele tale la care ai apela pentru a face aceasta schimbare (persoane, hobby-uri, etc.)?

Si la final, o sugestie: lasa-te „sedus” de placerea de a calatori adanc in tine, alaturi de tine (adica profund constient in fiecare secunda) si bucura-te de „itinerariu”. Coachingul este, in esenta, redescoperire si reinventare a ta – omul minunat care deja esti … chiar in secunda aceasta.

Categorie

Senior Trainer & Consultant

Loredana are o experiență de peste 10 ani în consultanță HR: recrutare&... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.