fbpx 10 lucruri care-ti fac viata mai usoara | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 lucruri care-ti fac viata mai usoara

Multi oameni tind sa-si faca viata mai grea decat este deja, din cauza ca analizeaza prea mult anumite lucruri.

Cu trecerea timpului aceste probleme cresc si este adevarat ca in copilarie sau adolescenta ni se pareau mai usoare. Acest lucru ti se pare logic daca consideri ca o persoana tanara nu gandeste prea mult, este spontana, are multe vise si teluri si e plina de viata. In timp apar dificultati, realizeaza ca nu-si poate atinge toate telurile si devine mai pesimista.

O persoana mai in varsta realizeaza ca trebuie sa devina mai responsabila; trebuie sa se trezeasca mai devreme, sa manance sanatos, sa munceasca din ce in ce mai mult si sa bea mai putin. De fapt, viata este grea intr-un fel; oricum n-ar trebui sa ne plangem de nimic, daca nu facem nimic sa imbunatatim lucrurile. Si atunci cand lucrurile nu merg bine putem cauta solutii pentru probleme.

1. Pune-ti intrebari si gaseste raspunsuri. Nu-I mai intreba pe altii ce este gresit sau ce este corect. Tu esti cel care pooate gasi cele mai bune raspunsuri la propriile intrebari.

Suntem destul de presati de societate cu propuneri despre: ce sa mancam, ce sa bem, cum sa ne imbracam, etc. Uneori pierdem timp incercand sa traim pentru alti oameni, incercand sa ne ridicam la nivelul asteptarilor si facand lucruri pentru a-I impresiona, dar asta ar trebui sa inceteze. Intreaba-te singur, gandeste pentru tine si aminteste-ti de obiective. Aceste lucruri te vor face mult mai fericit decat concentrarea spre alti oameni.

2. Pastreaza oamenii toxici la distanta. Este dificil sa strici o relatie lunga, dar din nefericire unii oameni nu sunt facuti pentru noi. Daca pastrezi o relatie doar pentru ca te temi sa-I pui capat iti vei face rau singur; deci, fa-ti curaj sa schimbi lucrurile. Daca o persoana nu tine cont de emotiile tale si nu te respecta, inseamna ca nu ai nevoie de ea in viata ta. Fa-ti loc pntru oamenii care merita si care te aprecieaza cu adevarat.

3. Inceteaza sa mai fi dramatic de sincer. Nu-ti face problemele mai decat sunt deja; gandeste-te la ele… in lume sunt oameni care au probleme mai grave decat ale tale si ei nu renunta la lupta.

4. Incearca sa ai incredere in alti oameni. Nu te teme de acest lucru; daca ai impresia ca altii te vor minti, te vor rani sau iti vor fura lucruri, atunci tregbuie sa te calmezi si sa te gandesti profund la situatie. De ce toti ar trebui sa fie impotriva ta? Nu lua lucrurile prea personal, pentru ca-ti inrautatesti relatiile cu cei din jur; nu sunt monstrii invidiosi, sunt oameni ca si tine – incearca sa-I cunosti mai bine!

5. Ai incredere in tine! Acest lucru ar trebui sa se lege de sfatul precedent. Lipsa de incredere este principalul motiv pentru care ai tendinta sa suspectezi persoane. Trebuie sa ai incredere in tine inainte de a te increde in altii; uite-te in oglinda si repeta: “Sunt o persoana minunata care poate iubi si care poate fi iubita”. Fa acest lucru zilnic, apoi vei ajunge sa si crezi.

6. Fii mai generos. Daca ai multe de daruit trebuie sa intelegi faptul ca fericirea poate fi gasita mai mult in lucrurile pe care la daruim decat in cele pe care le primim. Facand ceva bine pentru altii iti va reduce gradul de stres; viata este mai frumoasa daca o imparti cu altii. Nu te teme sa oferi lucruri si sentimente. Exista doua tipuri de oameni pe lume: donatori si beneficiari.  Donatorii sunt foarte fericiti, iar beneficiarii sunt inca nefericiti si se intreaba ce pot primi.

7. Nu te teme de esecuri. Lumea poate fi un loc dificil. Poti suferi, pierde sau poti fi dezamgit, iar circumstantele te pot face nefericit, dar nu-ti pierde speranta. In suferinta poti gasi rezistenta,

8. Incearca din nou. Calea spre succes nu este usoara; trebuie sa dai tot ce ai mai bun. Unii oameni se tem sa incerce pentru ca se tem sa dea gres. Oricum, esti singurul care-ti stie scopurile. Daca-ti doresti sa realizezi ceva cu adevarat, fa acel lucru, altfel nu va deveni realitate. Aminteste-ti ce spune Bukowski “Daca ai de gand sa incerci, mergi pana la capat. In caz contrar nu incepe”.

9. Iarta-i pe altii, iarta-te si pe tine. Toti oamenii gresesc la inceput, dar nu inseamna ca nu pot fi iertati. Iertarea este o forta pe care trebuie sa o folosesti. Nu vorbim doar despre a-i ierta pe altii, ci si pe tine. Trebuie sa inveti din greselile tale si ale altora. O viata de succes si fericita, nu este o viata fara probleme, dar trebuie sa-nvatam sa ne adaptam.

10. Traieste clipa. In loc sa te plangi de trecut si de viitor, fa ceva mai bun: traieste clipa. Daca te focusezi pe fiecare subiect incepand de acum, vei realiza ca nu poti schimba ce ai facut ieri, dar iti poti distruge ziua gandindu-te la actiunile de maine. Fii prezent. Trebuie sa-ti faci ziua de astazi cat mai frumoasa. 

Articol preluat de pe Thinking Humanity .

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.