fbpx 10 secrete: Cum sa-ti faci angajatii fericiti? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 secrete: Cum sa-ti faci angajatii fericiti?

Fiecare angajator stie ca cea mai buna modalitate de a atrage si de a retine angajatii este fericirea si atmosfera placuta la locul de munca. Bonusurile si maririle salariale nu rezolva intotdeauna problemele si nici nu aduc cei mai motivati angajati.

Bonusurile, beneficiile si zilele libere platite nu sunt suficiente pentru a pastra angajatii fericiti. Ca manager arata-i angajatului cat de mult il apreciezi, il respecti si il pretuiesti. Doar a trecut printr-un proces de recrutare destul de selectiv in urma caruia tu l-ai ales pe cel mai bun. Cercetarile au aratat ca angajatii care au satisfactie mare la locul de munca sunt, in general, mai productivi, mai implicati si mai loiali companiilor lor. Angajarea expertilor in resurse umane, precum si a femeilor-lider sunt cele mai bune strategii pentru a pastra angajatii multumiti atunci cand salariul nu este factorul de insatisfactie.

1. Fii transparent!
Pe locul 1 in topul factorilor care contribuie la fericirea si implicarea angajatilor la job este transparenta. Banii si promovarile sunt importante, dar oamenii doresc sa stie adevarul despre starea companiei. Costul de imbunatatire al gradului de transparenta este aproape de zero, dar este nevoie de un dialog continuu intre conducere si personal.

2. Incurajeaza comunicarea in zonele comune!
Companiile ar trebui sa ia masuri pentru a crea spatii in care angajatii pot comunica cu usurinta si pot impartasi idei. Conversatiile casual pot deveni conversatii constructive si productive. Ca antreprenor sau manager militeaza pentru un spatiu primitor si eficace, cu mobilier frumos in culori calde, unde se pot servi bauturi si gustari daca e posibil.

3. Recunoaste si recompenseaza angajatii! 
Realizarile si recunoasterea acestora sunt factori motivanti pentru angajati. In cazul in care isi asuma in mod benefic riscuri, recompenseaza-i! Poti gandi ceva practic si de efect cum ar fi un voucher la cina, o zi libera, bilete la teatru sa la film.

4. Ofera beneficii dincolo de salariu!
Exista mai multe moduri de a suplimenta salariul, cum ar fi acordarea de suport angajatilor in alte domenii ale vietii. O asigurare de sanatate sau o asigurare pe viata, un consult oftalmologic sau stomatologic, o sedinta la spa - toate sunt bine primite de catre angajați. Un abonament la sala de fitness este unul dintre avantajele mari pentru a pastra angajatii fericiti si sanatosi.

5. Redu numarul de e-mail-uri si de sedinte! 
Multi angajati simt ca au inbox-ul inundat si ca isi pierd timpul intr-un sir constant de intalniri, unele dintre ele neproductive. Inlocuieste unele dintre aceste e-mailuri si intalniri cu investitii in tehnologie care ii ajuta sa economiseasca timp si sa colaboreze pentru lucruri cu adevarat importante.

6. Angajatii tai – parte din viata companiei
Cel mai bun beneficiu pe care il poti oferi angajatilor este posibilitatea de a face legatura intre munca lor si evolutia companiei. Beneficii cum ar fi comunicarea clara si constanta pe situatia companiei si dezvoltarea departamentului din care fac parte sunt esentiale pentru ca le arata angajatilor ca sunt parte importanta din companie.

7. Pastreaza legatura!
O conversatie face-to-face cu un angajat sau cu un grup de angajati la pranz sau la cina iti ofera credibilitate ca angajator. Te ajuta sa stii mai multe despre angajati si sa le oferi solutii personalizate pentru problemele care pot aparea la job. Vei cunoaste valorile lor, obiectivele, ce ii face fericiti si cum percep mediul de lucru.

8. Cere insigh-tul angajatilor! 
Companiile ar trebui sa ia in considerare si specificul angajatilor pentru a evalua nivelul lor de satisfactie. Insight-urile venite din partea angajatilor sunt foarte valoroase pentru ca pot indica daca compania este pe directia buna si daca se contureaza un mediu de lucru pozitiv si creativ.

9. Ofera incredere angajatilor!
Daca procesul de recrutare este unul complex si dificil, iar la final ai angajat pe cel mai bun dintre candidati, atunci ai langa tine un bun specialist de ale carui competente si abilitati nu trebuie sa te indoiesti. Angajatii nu agreeaza micro managementul. Permite-le sa-si faca job-ul cum stiu mai bine si vei fi surprins in mod placut de rezultate!

10. Promoveaza echilibrul dintre lucru si viata personala! Angajatii sunt fericiti atunci cand managerii le inteleg responsabilitatile de la birou, precum si viata personala. Asadar, in functie de specificul job-ului, permite programul flexibil, dar cu indeplinirea task-urilor. Este posibil ca unii angajati sa fie mai productivi dimineata, altii seara.

Ti-a placut articolul? Citeste si despre femeile-lider care joaca un rol-cheie in motivarea angajatilor.
http://www.recrutaresiselectie.ro/article/de-ce-femeile-lider-joaca-un-rol-cheie-motivarea-angajatilor/

Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.