fbpx 3 cărți pe care recrutorii spun că e bine să le citești | Learning Network Mergi la conţinutul principal

3 cărți pe care recrutorii spun că e bine să le citești

Chiar dacă nu ești în căutarea unui job

Ce face diferența între un angajat bun și unul de-a dreptul excepțional?

Bineînțeles, etica muncii, pregătirea, abilitățile reprezintă aspecte cruciale și argumente incontestabile. Însă... potrivit recrutorilor, la fel de important este și ceea ce faci în afara orelor de program. Sau ce citești! Mai precis, care este lista ta de lectură. Mulți dintre recrutorii cu un cuvânt greu de spus din această industrie au făcut un „top 3” al cărților pe care ei sunt de părere că oricine cu adevărat preocupat de cariera sa ar trebuie să le citească. Ei consideră că aceste cărți prezente în top au puterea de a ne modela practic cunoștințele legate de carieră, schimba modul în care comunicăm și crește considerabil șansele de a fi remarcați oriunde lucrăm.

Iată care sunt aceste 3 mari „vedete” ale lumii scrisului, care pot ajuta pe oricine să treacă de la statutul de „bun” la cel de „excepțional”:

The Tipping Point: cum lucrurile mici pot face marea diferență de Malcom Gladwell

Motivul pentru care această carte este atât de bună este acela că ea este despre ceea ce face ca mesajele să circule și despre modul în care ele circulă printre oameni. Nu este doar despre cum să cauți un job, ci, mai ales, despre ideile din spatele comunicări, este de părere John Challenger, CEO al unei firme de executive outplacement.

Poți găsi cartea aici:

 

Rise of the Robots: tehnologia și amenințarea unui viitor fără locuri de muncă de Martin Ford

Despre această carte, Dan Finnigan, CEO al unei companii de recrutare și software, pune că: „Pe măsură ce piața muncii se tot schimbă și automatizarea capătă din ce în ce mai multă pondere în mințile oamenilor, o carte că aceasta îi poate ajuta să înțeleagă piața muncii viitorului și unde se vor putea integra în cadrul ei. Abilitățile vor trebui să evolueze și, pe măsură ce tehnologia se va accelera, a fi la curent cu toate aceste schimbări devine crucial.”

Poți găsi cartea aici:

 

Art of Living: manualul clasic despre virtute, fericire și eficacitate de Epictetus

Poate că nu pare a fi cartea clasică despre carieră, însă Dave Carvajal, CEO al unei firme de recrutare, crede că este suprinzător de relevantă pentru vânătorii moderni de job-uri: "Unele virtuți ale stoicilor Greciei Antice sunt poate mai relevante acum odată cu ritmul crescut de inovare și nevoia de a gestiona viteza și profunzimea relațiilor externe. De exemplu, sentimentul afilierii cu oameni care împărtășesc aceleași valori ca și tine conduce la creșterea gradului de satisfacție la locul de muncă."

Poți găsi cartea aici:

Pentru tine, cum arată un „top 3” al cărților esențiale pentru carieră?

Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.