3 motive să alegi video-ul pentru un program L&D de succes
Una din "legile" învățării este aceea de a lua în considerare nevoile celui pe care îl înveți. Fără asta, nimic și nimeni nu vor produce vreodată rezultatele dorite, iar obiectivele de învățare vor rămâne doar niște scrieri frumoase în teorie, dar absolut inutile în practică. Nu e ușor să faci asta, așa cum nu este ușor să împaci pe toată lumea, să ții cont de toate condițiile pe care un program de L&D cu adevărat eficient le presupune, însă nu este nici imposibil. În ziua de azi, tehnologia poate fi și este cea mai bună prietenă a învățării, iar video-ul se dovedește metoda accesibilă, simplă și prin care poți împăca mai toate nevoile și stilurile de învățare și un "must-have" în orice program de L&D. A, doriți și alte argumente? :)
Iată-le!
1. Atracție, viziune și modernitate
Oamenii își doresc carieră, își doresc să învețe, or fi ei motivați și implicați, însă, de asemenea, se și plictisesc repede, iar a furniza un conținut care nu este în concordanță și care nu rezonează cu profilul cursantului modern este calea sigură spre eșec. Orice expert L&D cu viziune trebuie să ia în calcul video-ul ca metodă de învățare conformă programelor de învățare moderne și, făcute bine, filmulețele pot reprezenta și o metodă extrordinar de precisă de măsurare a impactului programului de învățare, permițând ajustarea conținutului ori de câte ori este nevoie.
2. Interacțiune și mai multă implicare atunci și unde este nevoie
Conform studiilor, există predispoziția ca circa 75% dintre angajați să privească un filmuleț decât să citească email-uri sau să caute printre paginile documentelor de învățare trimise. Ca să nu mai vorbim de faptul că video-ul antrenează diverse simțuri și este cu mult mai interactiv decât conținutul static tradițional. Lumea evoluează, totul este mobil, așa că așteptarea este ca și programele de L&D să respecte aceste cerințe și tendințe, iar un filmuleț este flexibil, îl poți avea cu tine oriunde și oricând, poate fi integrat în orice punct și formă de învățare.
3. Asul din mânecă pentru testele și măsurătorile de performanță
Oricine știe că tot ceea ce contează este ca experiență de învățare să se concretizeze pentru cursant în reținerea informației în așa fel încât să o pună în practică pentru a produce performanță și creștere, iar organizația să vadă rezultatele. Studiile arată că filmulețele pot ajuta acest obiectiv major, aproximativ 41% dintre experții în L&D integrând mai mult conținut video în programele lor și numindu-le un catalizator impresionant pentru implicarea în învățare care, spre deosebire de slide-uri sau PDF-uri, poate îmbunătăți considerabil abilitatea cursantului de a-și aminti conceptele și detaliile și a le pune în practică.
sursa: saba