4 lucruri pe care poate dorești să le iei în considerare ca schimbări în 2020
Ce patru lucruri credeți că s-ar putea schimba pentru ca echipa ta să funcționeze mai bine și mai eficient în 2020? Gil Artmoore trece în revistă diferite sisteme disciplinare, echilibrul vieții profesionale și acorduri de confidențialitate. La fel că angajații companiei, și tu, HR, ai nevoie de o revizie la sfârșitul anului. Iată doar câteva dintre cele mai frecvente practici pe care echipa ta de resurse umane ar trebui să le ia în considerare în noul an.
Confidențialitatea informațiilor
Informațiile nu ar trebui să se mai limiteze la managementul superior. Pentru ca afacerea să prospere în următorul deceniu, ar trebui să existe transparența informațiilor între toți angajațîi. Exemple de transparență în informații includ salarii deschise, informații despre lanțul de furnizare, informațîi despre sursa de produs. Dacă sunteți îngrijorat că împărtășirea acestor informații către toți angajații este o idee proastă pentru afacere, gândiți-vă încă o dată. Cele mai mari companii precum Zappos, Buffer și Patagonia și-au îmbunătățit brandurile din cauza transparenței.
Perioadă de probă
Aceasta este o practică obișnuită resurselor umane care ar trebui îndepărtată încet din majoritatea industriilor. Dacă aveți o strategie de angajare eficientă, nu trebuie să setați o perioadă de probă. Aceasta abordare nu va fi deloc bine privită de noii angajați. În schimb, petreceți mai mult timp găsind angajatul potrivit și de asemenea este foarte important să ajutați angajații noi într-un mod corespunzător să se adapteze în companie. Nu va fi nevoie să finalizați contractul după șase luni dacă investiți mai mult timp, la început, pentru a angaja cel mai bun candidat posibil.
Planuri de lucru inflexibile
Dacă lucrul de acasă devine mai obișnuit, programul de 9-5 pur și simplu nu va mai fi acceptat. Dacă doriți ca angajații să fie fericiți, este necesar să le oferiți o anumită flexibilitate în programul lor de lucru. Poate chiar să le oferiți posibilitatea să lucreze de acasă. Acest lucru este un beneficiu pentru organizație în atât de multe moduri.
Angajații autonomi sunt mai fericiți, ceea ce înseamnă că vor fi mai productivi la locul de muncă. De asemenea, cheltuiești mai puțin plata chiriei de birou când angajații tăi lucrează de acasă. În cele din urmă, angajații sunt mai susceptibili să vă rămână fideli, știind că sunteți una dintre puținele companii care permit de fapt munca de la distanță.
Sistem rigid de disciplină
Acest tip de disciplină nu funcționează cu adevărat și nu abordează cauza principală a problemei. În loc să-i tratăm pe angajați ca pe copii, mai bine îi tratăm ca pe niște adulți, pentru că asta sunt de fapt.
Dacă apare o problemă, discutați-o cu ei, mai degrabă decât să-i stânjeniți în fața celorlalți. Aflați ce s-a întâmplat și împreună, căutați modalități prin care puteți evita același lucru să se întâmple. Angajații vor aprecia metoda și vor fi mai responsabili pentru acțiunile lor în viitor.
Referință: https://www.hrtechnologist.com/articles/culture/5-things-you-may-want-to-consider-changing-in-2020/