4 modalități de gestionare mai eficientă a schimbărilor într-o organizație
Pe lângă sarcinile cotidiene, echipa de management are adesea și alte responsabilități care implică diferite situații stresante. Atunci când un proces important este modificat, le revine managerilor sarcina de a-și folosi abilitățile pentru a implementa schimbările și a face totul să funcționeze. Deși este firesc că unii angajați să fie rezistenți la schimbare, este necesar, de asemenea, că managerii să știe cum să gestioneze astfel de momente, astfel încât să asigure cea mai lină tranziție posibilă. Cum poți proceda?
Afirmați problema folosind exemple
Managerii ar trebui să explice în detaliu modul în care acțiunile angajatului afectează productivitatea echipei și de asemenea, ce nu face angajatul pentru a fi un ajutor în procesul de implementare al schimbărilor.
Indicați importanța schimbării
Adesea, angajatul poate să nu simtă că modificările aduse sunt utile. Cu toate acestea, schimbările din organizațiile mari se întâmplă rareori fără o planificare și o examinare atentă. De aceea sunt necesare pentru angajați explicațiile cu privire la motivele pentru care au loc aceste schimbări. Depinde de manageri să comunice în mod eficient avantajele schimbării fiecărui membru al echipei.
Ascultați angajatul și rezolvați neînțelegerile
Este important pentru manageri să creeze o atmosferă în care angajații se simt în siguranță să-și exprime preocupările sau neînțelegerile și să de asemenea, să creeze un cadru deschis în rezolvarea problemelor. Acesta este motivul pentru care managerii au nevoie de abilități puternice de ascultare activă, pentru a putea auzi ceea ce se spune cu adevărat și să caute posibile neînțelegeri.
Așteptări de stat și angajament
Doriți ca managerii să le ofere angajaților lor toate oportunitățile de a se adapta la o schimbare, ceea ce înseamnă că aceștia să se asigure că înțeleg ce se așteaptă de la ei.
În afară de a oferi așteptări clare, este foarte important că și managerii să își asume faptul că vor sta la dispoziția angajaților în caz că apar anumite neclarități pe parcurs. Acest lucru le va da foarte multă încredere și motivație angajaților, ceea ce îi va determina să își facă treaba foarte bine. Acest pas ajută, de asemenea, managerii să rămână dedicați și responsabili pentru a face schimbări.
Oferind managerilor instrumentele potrivite pentru a-și extinde abilitățile în inteligența emoțională, comunicare, gestionarea conflictelor și multe altele poate determina o dezvoltarea rapidă a unei culturi de învățare în organizație.
Referință: https://www.bizlibrary.com/article/managing-change-resistant-employees/