fbpx 5 abilități de care ai nevoie pentru a deveni un expert în managementul achizițiilo | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 abilități de care ai nevoie pentru a deveni un expert în managementul achizițiilo

În ultimii ani, lanțul global de aprovizionare a fost influențat de schimbări fundamentale, iar ritmul inovației prinde viteză din ce în ce mai mult. Economia globală devine din ce în ce mai fragmentată și, prin urmare, mai complexă. Dar ce înseamnă toate acestea pentru managerii de achiziții? Abilitățile care te-au dus acolo unde te afli azi nu vor fi suficiente pentru a putea evolua. Dacă dorești să fii expert în achiziții în anii următori, acestea sunt câteva dintre abilitățile pe care ar trebui să le dezvolți:

Valoare tehnologică

De la procesele de comandă automate până la scanerele RFID și echipamentele inteligente care iau decizii în timp real, experții în gestionarea achizițiilor de mâine vor trebui să înțeleagă tehnologia. Ea depășește simpla învățare a utilizării noilor tehnologii; partea critică va avea în vedere posibilitățile noilor dezvoltări tehnologice. Este mai puțin despre modul în care funcționează și mai mult despre modul în care acestea pot oferi valoare.


Cunoașterea lanțului valoric în detaliu

Aceasta este încă o competentă care evidențiază importanța din ce în ce mai mare a strategiei asupra execuției. Nu numai că profesioniștii achiziților de succes de mâine vor trebui să înțeleagă cum se potrivesc toate piesele lanțului de aprovizionare, ci vor trebui să înțeleagă și cum toate aspectele propriei afaceri se întrepătrund. De exemplu, cum vor afecta costurile forței de muncă lanțul de aprovizionare și ce grad de impact va avea o modificare specifică a costurilor forței de muncă în întregul lanț de aprovizionare? Cei mai de succes manageri de achiziții vor fi cei care înțeleg în detaliu lanțul valoric în detaliu.

Comunicarea misiunii

Rolul din ce în ce mai influent al managementului achizițiilor este evident și în nevoia de îmbunatățire a competențelor interpersonale. Abilitatea de a se „înțelege” cu ceilalți și de a gestiona echipele nu va mai fi suficientă. Vă fi nevoie că managerii de achiziții să aibă, de asemenea, capacitatea de a negocia, de a rezolva conflictele.

Umplerea golurilor

Pe măsură ce lumea devine mai complexă, managerii de achiziții vor trebui să treacă dincolo de „paralizia analizei” pentru a deveni mai agili și flexibili. Administratorii de achiziții de succes vor avea nevoie de capacitatea de a evalua rapid și obiectiv atât întreruperea lanțului de aprovizionare, cât și schimbări în mediul de afaceri, să identifice factorii cheie și să ofere soluții realiste și fezabile. Deși know-how-ul tehnic va fi în continuare un atu important, participanții la achiziții de mâine vor trebui să utilizeze această expertiză ca fundament pentru abilitățile de afaceri și de conducere, care le vor pregăti pentru un rol mai mare și mai strategic.

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.