fbpx 5 cărți noi pentru cariera și dezvoltare personală | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 cărți noi pentru cariera și dezvoltare personală

Cum a inceput anul, am cautat inspiratie in cele mai recente aparitii editoriale. Recunosc ca imi este foarte practic sa citesc pe Kindle in drum spre job si imi plac trucurile simple pentru a creste productivitatea la birou, pentru a trata cu tact situatiile imprevizibile si pentru a fi fericita la finalul unei zile de lucru.



1. How to Have a Good Day

Autoarea Caroline Webb ofera cele mai bune practice pentru a face fata provocarilor din mediul de lucru: de la conflictele cu cei mai dificili colegi, la sedintele plictisitoare si inbox-ul mereu plin de e-mail-uri.
Este cartea in care vei descoperi sapte practice esentiale pentru a avea o zi buna: setarea prioritatilor, utilizarea productiva a timpului, conversatii eficiente, lucru cu orientare spre rezultate, impact personal in ceea ce faci, rezistenta la obstacole si energie pozitiva.


2. Wellth –How I Learned to Build a Life, Not a Résumé

Cum am citit titlul acestei carti, am realizat cat de mult ne concentram sa obtinem rezultate pe care sa le mentionam apoi in CV si prea putin acordam atentie stilului de viata si relatiilor. „Banii nu ne fac fericiti pe deplin“, declara Jason Wachob, autorul cartii Wellth. Acesta ofera exemplul oamenilor care nu se simt impliniti cu ceea ce fac, dar persevereaza pentru ca vor sa stranga bani. Insa mult mai valoros este well-being-ul, sanatatea psihica si emotionala. Sfatul este ca la job sa acorzi timp si energie lucrurilor care merita si care iti permit sa-ti pui in valoare talentul. Astfel te vei simti implinit si vei fi fericit. Indemnul este simplu: Mananca. Lucreaza. Crede. Exploreaza. Respira. Conecteaza-te. Iubeste. Multumeste. Traieste. Rade.
Autorul ne delecteaza exemple din experienta personala pentru a trece mai usor la un nou stil de viata mai sanatos si mai fericit.

 

Citeste si 5 noutati fiscale si legislative valabile din 2016

 

3. The Happiness Track: How to Apply the Science of Happiness to Accelerate Your Success.

Autoarea Emma Seppälä declara ca dorinta de a obtine succesul ne aduce si un stres, iar fericirea este cea care ne ofera implinirea profesionala si personala. De cele mai multe ori ne grabim si ne dorim sa avem succes rapid, dar totul se rasfrange negative asupra relatiilor, asupra well-being-ului si, paradoxal, asupra productivitatii. Mai mult decat atat, interactionam cu oameni care ne spun ca succesul poate fi obtinut numai daca facem tot ceea ce ni se cere, totul cu disciplina si rigurozitate, iar implinirea nu poate fi obtinuta fara stres. Autoarea demonteaza aceste mituri si ne arata ca fericirea, vointa, stresul pozitiv si creativitatea ne aduc implinirea in viata profesionala.Vei descoperi unghidutil care iti schimba stilul de viata in bine si te ajuta sa scapi de anxietate, mai ales in aceasta perioada cand duci dorul zilelor insorite.

 

4.The Productivity Project

Autorul Chris Bailey se intreaba daca esti mai productiv in cazul in care lucrezi 90 de ore pe saptamana in loc de 40. Acesta ofera cateva tips-uri pentru a fi mai eficient, cum ar fi sa-ti acorzi un deadline pentru a termina un task si sa nu tergiversezi finalizarea acestuia. Cel mai captivant este experimental lui Bailey pentru care chiar a refuzat cateva job-uri. A vrut sa-si urmeze un vis, acela de a trai la extreme, fie ca omul modern care doarme putin sau deloc si consuma cafeina, fie in extrema in care a folosit smartphone-ul doar pentru o ora pe zi timp de trei luni. A experimentat chiar si 90 de ore de lucru pe saptamana si trezitul la ora 5.30 in fiecare dimineata. Rezultatul? 25 de cele mai bune practice pe care le vei descoperi in carte si te vor ajuta sa fii mai productiv.


5. Presence: Bringing Your Boldest Self to Your Biggest Challenges

Sigur ti s-a intamplat sa ai un moment nervos dupa un interviu care nu a decurs asa cum te-ai fi asteptat sau dupa o prezentare sau o intalnire cu un client care nu a fost tocmai reusita. De cele mai multe ori astfel de stari iti creeaza anxietate si regrete personale. Autoarea Amy Cuddy, psiholog social si professor asociat la Universitatea Harvard, ofera o alta perspective asupra vietii, aceea de a ne preocupa mai putin de impresia pe care o creem altora si mai mult de impresia pe care o avem despre noi. Este mult mai important sa ne preocupam de noi, de comportamentul si de mintea noastra in fiecare zi.

 

Citeste si Top 8 rezolutii in dezvoltare personala pentru 2016

 

Cel mai interesant aspect din carte este cel despre limbajul corpului care influenteaza modul in care ne vad ceilalti, dar si modul in care ne percepem. Urmeaza sfatul lui Amy Cuddy si alege postura increderii in sine, chiar daca nu te simti increzator. Vei avea mai mult de castigat decat daca adopti o postura umila, neincrezatoare. Limbajul trupului este si un indiciu pentru recrutori atunci cand decid pe cine sa angajeze sau sa promoveze. Acestia apreciaza prezenta, entuziasmul, pasiunea si increderea in sine transmisa de candidati. Amy Cuddy vorbeste despre „ipostazele puterii“ si prezinta tehnici simple pentru a ne elibera de frica in momentele de inalta presiune, precum si exemple simpatice cu oameni care au invatat sa gestioneze stresul. 

 

Ti-a placut articolul? Citeste si alte articole despre dezvoltare personala pe www.recrutaresiselectie.ro

Categorie
Steluta Nastase

Steluta Nastase – Online Marketing Specialist ABC Human Capital/ Recrutare si Selectie

Am ales un job pe care il... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.