5 motive pentru care să adoptați spații comune de lucru
Pentru managerii de resurse umane, există multe motive pentru a privi spațiile comune de lucru ca o armă secretă pentru a recruta și păstra angajații. Sondajele recente au început doar să dezvăluie numeroasele beneficii pe care le oferă aceste tipuri de medii partajate.
1. Angajați mai fericiți și mai productivi
Misiunea principală a oricărui departament de resurse umane este de a descoperi și de a menține angajații cu cel mai înalt grad de calificare pentru acest loc de muncă.
Angajații cu moral ridicat care se bucură de ceea ce fac și de mediul în care lucrează au mai multe șanse să rămână la locul de muncă o perioadă mai lungă de timp.
S-a dovedit că spațiile comune de lucru îi fac pe angajați mai fericiți și le cresc nivelul de productivitate. Statisticile din 2017-2018 evidențiază numeroasele avantaje ale utilizării unui spațiile comune de lucru pentru angajați:
- 84% dintre persoanele care folosesc spațiile comune de lucru sunt mai implicate și mai motivate
- 89% dintre persoanele care colaborează afirmă că sunt mai fericite
- 76% dintre persoanele care intenționează să utilizeze spațiile comune de lucru pe termen lung
Aceste rezultate impresionante arată unul dintre motivele pentru care managerii de resurse umane ar trebui să învețe să iubească spațiile comune de lucru. Angajații fericiți și motivați, care doresc să stea în organizație, reduc mai mult rata și costul la rotație.
2. Abilități de îndemânare extinse
Spațiile comune de lucru pot ajuta, de asemenea, managerii de resurse umane să-și extindă seturile de competențe și productivitatea angajaților în timp ce sunt pe post, lucru pe care mulți angajați îl vor aprecia. Acest lucru se datorează grupului divers de oameni care frecventează spațiile comune de lucru, de la antreprenori, freelanceri, designeri, la avocați.
Ca atare, angajații voștri vor putea sta, într-o zi lângă o echipă de elită de dezvoltatori de software și în altă zi, lângă un grup de marketeri digitali, spre exemplu. Interacțiunea cu oameni din domenii complet diferite duce la noi perspective și soluții.
Studiul global realizat de Deskmag a confirmat productivitatea îmbunătățită a angajaților care frecventează spațiile comune de lucru.
- 71% dintre oameni au declarat că le-a crescut nivelul de creativitate de când au început să lucreze din spațiile comune de lucru
- 62% dintre respondenți au declarat că nivelul lor de muncă este îmbunătățit
- 68% au spus că se concentrează mai bine într-un spațiu comun de lucru
- 64% au spus că pot termina mai bine sarcinile la timp
3. Rețele sociale extinse
Managerii buni de resurse umane ar trebui să încerce să încurajeze un mediu social pentru angajați, unde toată lumea poate simți că aparține.
Multe sondaje au ajuns la concluzia că angajații sunt mai sociali și, la rândul lor, fericiți atunci când lucrează într-un spațiu de lucru comun.
Un recent studiu de la Harvard Business a constatat că 83% dintre cei chestionați au spus că se simt mai puțin singuri de când s-au alăturat unui spațiu comun de lucru. Alte statistici aruncă o lumină suplimentară asupra beneficiilor sociale oferite de aceste spații:
- 79% dintre utilizatorii de spații comune de lucru și-au extins rețelele de socializare ca urmare a aderării la un spațiu de lucru flexibil.
- 54% au spus că socializează cu alți membri în afara spațiului comun de lucru după muncă și în weekend.
4. Flexibilitate crescută a muncii
Întrucât majoritatea spațiilor comune de lucru oferă acces 24/7, managerii de resurse umane pot oferi angajaților un control mai mare asupra zilei de lucru și a orei lor, utilizând aceste spații flexibile cu ore.
Angajații se pot plimba târziu sau pot lua o pauză mai lungă de prânz dacă trebuie să meargă la o programare medicală înainte de a relua munca.
În mod similar, dacă au nevoie de ore lungi pentru un anumit proiect, nu vor fi liberi, deoarece nu se limitează la programul convențional între 9 și 5 în aceste spații de lucru.
În esență, spațiile comune de lucru ajută departamentul de resurse umane să se ocupe de mai mulți angajați care s-ar putea să nu poată lucra în timpul programului convențional 9-5.
5. Un echilibru mai bun între muncă și viață
Angajații moderni se află sub o presiune imensă pentru a jongla munca și viața, iar departamentele de resurse umane care înțeleg această provocare sunt mai susceptibile să aibă succes în recrutarea talentelor de top.
Spațiile comune de lucru îi ajută pe angajați să realizeze un echilibru corect între viața profesională, oferind facilități care în mod normal nu se regăsesc în amenajările biroului. Astfel de facilități includ săli de gimnastică, săli de lectură, studiouri de yoga și multe altele.
Unele spații comune de lucru oferă chiar servicii de îngrijire a copiilor, permițând managerilor de resurse umane să ofere pachete de angajare care se adresează mamelor care lucrează. Alții oferă locuințe pentru membrii săi din peste 15 țări, împuternicind resursele umane să atragă talente care preferă să fie în continuă mișcare.
Concluzie
Este evident că spațiile comune de lucru completează un gol pe piață. Ca atare, managerii de resurse umane ar trebui să profite de aceste soluții alternative de muncă pentru a îmbunătăți mediul de lucru general al angajaților lor.
Permițând personalului vostru să lucreze în spații de lucru partajate, le veți permite să obțină o productivitate mai mare. De asemenea, pot avea oportunități de a învăța noi abilități, de a construi noi rețele și de a realiza un echilibru sănătos între viața profesională și viața profesională.
Referință: https://www.hrtechnologist.com/