fbpx 5 motive pentru care teatrul îți face viața mai bună | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 motive pentru care teatrul îți face viața mai bună

Fie că ai mers de mic la teatru, fie că l-ai descoperit mai târziu, fie că nu ai mers deloc până acum (dacă este cazul) iată câteva idei pentru care teatrul îți poate face viața mai bună:

  1. Teatrul este o expresie elaborată a unei nevoi umane de bază, aceea de a crea și împărtăși povești despre sine, sau despre altii, de a se exprima cu ajutorul metaforei. Este parte din ce ne face umani (și avem ca dovadă existența teatrelor din cele mai vechi timpuri)
  2. Aduce oamenii împreună – ca un spectacol să se întâmple se adună de la câteva zeci la câteva sute de oameni care au posibilitatea ca timp de câteva ore să fie parte a aceleași experiențe.
  3. Teatrul modelează discursul public, care este baza vieții democratice. El ajută la creșterea abilității de a asculta puncte de vedere diferite și de a urmări argumentarea.
  4. Este o formă de educație. Să urmărești personajele pe scenă îți antrenează atenția și abilitățle lingvistice. Înveți despre motivație și psihologie. În piesele istorice înveți despre leadership, iar în cele contemporane despre viața în alte părți ale lumii. Studiile arată ca studenții cărora le place teatrul și merg fecvent la piese de teatru au rezultate mai bune. Iar a particiăa activ la o piesă de teatru ajută la cre1terea abilităților de socializare.
  5. Unele piese de teatru te ajută să îți ărivești diferit propria viață, să vezi într-o nouă lumină deciziile pe care le iei.; oferă un moment de introspecție și analiză, activități care cresc starea de bine.

În luna aprilie îți recomandăm spectacolele Teatrului Elisabeta:

Ideile din articol aparțin lui Howard Shalwits, artisic director la Wooly Mammoth Thvaertre Company.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.