fbpx 5 Principii esențiale specifice design-ului pentru cursul tău de e-learning | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 Principii esențiale specifice design-ului pentru cursul tău de e-learning

O dezvoltare de succes a e-learning-ului este una captivantă, motivațională, memorabilă și ușor de digerat. Totuși, acest succes este alimentat în cea mai mare parte de ceea ce este cunoscut sub denumirea de design de instruire. Design-ul instrucțional joacă un rol crucial în crearea de experiențe atât de antrenante și aplicabile vieții reale.

Ce este design-ul de instruire?

Design-ul de instruire este procesul de evaluare a nevoilor de învățare și apoi aplicarea strategiei de învățare adecvate pentru a le satisface.


Principii de design-ul de instruire

Conform lui Robert M. Gagne, există 9 evenimente de design de instruire importante pentru dezvoltarea unui proces de învățare puternic. Întâlnim necesități variate de învățare și conținuturi voluminoase care necesită un nivel ridicat de gândire analitică, creativitate, flexibilitate și capacitatea de a gestiona informația, în special în fața termenelor stricte. În această perioadă, am aflat că 5 din cele 9 principii sunt indispensabile.
 

Atrage atenția

Atragerea atenției presupune depunerea unui efort deliberat pentru a asigura recepția. Este o primă strategie de impresie care poate determina nivelul de participare al angajatului. De exemplu, obținerea atenției trezește curiozitatea angajatului și așteaptă o schimbare pozitivă în mintea celui care învață. Metodele practice de a face acest lucru includ: acceptarea unei provocări, împărtășirea unor fapte surprinzătoare, prezentarea unei probleme care trebuie rezolvate sau a spune o poveste care rezonează cu angajații.


Informați angajații despre obiectivul de învățare

Informarea angajaților despre obiectivele cursului este o strategie instructivă care îi implică practic în procesul de învățare. Spunând angajaților ce vor putea face după participare, îi va ajuta să își organizeze gândurile și să își concentreze eforturile de învățare. Dacă angajații înțeleg ce așteptați ca ei să învețe, ei pot judeca mai bine dacă învață cu succes.


Informații prezente


Este un principiu pe care practic nu îl puteți face fără a dezvolta un e-learning eficient. Adresați-vă întrebarea: care este cea mai bună modalitate de a reprezenta aceste informații într-un mod interactiv și ușor? Această mentalitate deschide spații pentru gândirea creativă. Povestiri, scenarii de ramificare, jocuri de rol, gamificare și videoclipuri interactive sunt metode pe care le puteți aplica, dar în conformitate cu obiectivele de învățare și rezultatul dorit. Nu uitați să împărțiți informațiile în bucăți pentru a evita supraîncărcarea cognitivă.


Evaluează performanța

Acest principiu îi ajută pe angajați să se gândească la informațiile pe care le-au descoperit. Rețineți că feedback-ul răspunsului corect sau greșit ar trebui să fie centrat pe consolidarea învățării. Pentru ca evaluările voastre să fie interactive și antrenante, utilizați jocuri de învățare, puzzle-uri de cuvinte, interacțiuni drag and drop, carduri flash sau activități de scenariu. Puteți alege să oferiți angajaților o a doua șansă de a încerca evaluarea în funcție de obiectivele de învățare.


Oferiți feedback

Obținerea de feedback specific și informativ cu privire la performanțele angajatului este o necesitate. Feedback-ul bine formulat va oferi perspective care vor avea impact asupra presupunerilor de învățare. Nu rămâneți doar la „Corect și incorect” ca titluri ale feedback-ului. Încercați să utilizați alte adjective care se pot raporta sau personaliza la tema cursului / modulului pentru a-și îmbogăți experiența de învățare.

 

Referință: https://elearningindustry.com/

Companie
Tags
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.