fbpx 6 moduri prin care să iți depășești frica de succes | Learning Network Mergi la conţinutul principal

6 moduri prin care să iți depășești frica de succes

Cum ai răspunde la întrebarea: „Ai succes în viață?”

Cunosc multe persoane care ar spune că nu au succes, sau cel puțîn nu au atins încă succesul în domeniile pe care ei le considera importante. Am fost și eu unul dintre acești oameni, dar asta până într-o zi când m-am întrebat: „Ce mă împiedică să am succes?”. Desi mi-a luat ceva timp până am găsit răspunsul, până la urma mi-am dat seama că eu eram cea care nu îmi permiteam să evoluez.

De ce? Poate că mi-a fost teamă că atunci când voi începe ceva voi eșua. Poate că mi-a fost teamă că nu sunt „unul dintre acei oameni” care reușesc să facă tot ceea ce își propun. Sau poate am simțit pur și simplu că nu merit să am succes în viață. Adevărul este că nu am avut încredere în mine, nu am fost conștienta de faptul că sunt capabila să fac orice îmi propun atunci când îmi doresc ceva cu adevărat.  Nu am crezut că pot avea succes, că pot fi fericita sau că mă pot bucura pe deplin de viața mea. Ți se pare familiar acest scenariu?

Dacă dorești să ai cu adevărat succes în viață trebuie să înveti mai întâi să crezi în tine însuti deoarece dacă tu nu crezi că poți avea succes, atunci cine o vă face? Succesul nu înseamnă că nu vei da greș, ci înseamnă că greșelile tale te vor învăța ceva și îți vor arăta o modalitate mai bună de a obține ceea ce îți doreșți.

Urmează să împărtășesc cu tine câteva sfaturi care m-au ajutat pe mine să trec peste frica de a avea succes și să cred în sfârșit în mine:

Fii pozitiv!

Gândurile negative sunt că niste bariere în drumul tău spre succes, bariere ce încearcă să te împiedice să ajungi acolo unde ți-ai propus. Vestea buna e că poți alege să fii pozitiv, ceea ce înseamnă că nu vă mai fi nimic care să iți încetinească evoluția. Prin urmare, stai departe de oamenii negativi și astfel vei reduce cantitatea de negativitate din viața ta cel puțîn la jumătate. 

De asemenea, poți exersa recunoștința zilnică sau poți încercă să iți notezi toate evenimentele pozitive din viața ta și vei observa cum atitudinea ta negativă vă începe să dispară.
 

Ia-ți timp pentru a a-ți găși autenticitatea.

Ai multe pe cap? Sunt sigura că răspunsul este da și știu că faci tot posibilul să duci la bun sfârșit tot ce ai de fcaut. Dar știi cine ești? Știi ce te face fericit? Iți cunoști pasiunile? Îți faci timp să reflectezi  și să-ți dai seama care este scopul tău în această lume? 

Din păcate, cei mai mulți dintre noi suntem atât de prinși cu responsabilități și obiective, încât uităm de cel mai important lucru, și anume să ne bucurăm de viața noastră. Oricât de ocupat eșți, trebuie să îți faci timp pentru tine. Pot fi doar 10 minute pe zi, dar acele momente trebuie să iți aparțînă. 

Dacă vei avea parte și de timp liber pe care să îl petreci exact așa cum simți tu, vei observa că restul responsabilităților tale vor deveni mai usore. Vei fi un părinte mai bun. Vei putea venii cu idei creative la locul de muncă (și în sfârșit veți obține acea promovare). Vei avea mai multa grijă de sănătatea ta, vei reduce stresul și vei experimenta bucuria de a trăi.

Crează-ți o un loc de unde să te poți inspira. 

Uneori, atunci când ne pierdem încrederea în noi înșine, avem nevoie doar de putina inspirație pentru a ne îndruma în direcția corectă. Există o mulțime de modalități de a găși inspirație, chiar daca uităm de ele atunci când avem nevoie cel mai mult de ele.

De exemplu iți poți crea un document în care să salvezi citate, articole și poveșți de succes care te-au inspirat, filme și videoclipuri inspirationale sau un album cu amintiri care iți aduc bucurie. Accesează aceast document ori de câte ori ai îndoieli de sine.

Învață!

Oamenii sunt întotdeauna speriați de ceea ce nu știu. Primul meu loc de muncă a fost într-o companie de dezvoltare web. Am fost foarte speriata în prima mea zi de muncă, pentru că nu știam nimic despre web și bloguri, iar cuvintele CSS și PHP erau pentru mine niste noțiuni în totalitate noi. Am fost nevoita să învăț foarte multe lucruri de la zero, dar acum mă simt absolut în largul meu online. 

Atunci când iți este frică de ceva, trebuie doar să iți păstrezi calmul și să fii conștient de faptul că este firesc să nu știi totul de la bun început deoarece nimeni nu s-a născut învățat. Este că și cum ai merge într-o cameră întunecată. La început te simți speriat și nu știi la ce să te aștepți, dar odată ce aprinzi becul, totul devine clar și simplu.

Trăiește în echilibru.

Oricât de important iți poate părea succesul, este totuși important să-l urmărești cu echilibru, altfel călătoria ta către succes se vă transforma într-o obsesie care vă strica tot ceea ce iubești cu adevărat în viață. Succesul nu este o destinație. Este o călătorie și este important că fiecare pas să fie echilibrat. Petrece timp cu cei dragi, bucura-te de hobby-ul tău sau urmaza-ți pasiunea, ai grijă de sănătatea ta și crește spiritual. Acesta este sensul succesului adevărat, cel pe care îl poți atinge doar în echilibru.

Chiar cred că ești capabil să ai succes. Scopul tău în viață este să ai succes în ceea ce faci. Dacă crezi în asta, atunci nimic nu te vă opri să trăieșți o viață echilibrată și fericită!





 

Companie
Tags
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.