fbpx 6 pași pentru o carieră de succes | Learning Network Mergi la conţinutul principal

6 pași pentru o carieră de succes

În multe aspecte construirea unei cariere de succes este asemănătoare oricărui proiect. Stabilirea clară a obiectivelor, planificarea riguroasă și eficiența în implementare sunt ingredientele necesare succesului. Consilierii de carieră, coachi și mentori te pot ajuta în acest proces, dar în cele din urmă depinde doar de tine să formulezi obiectivele, să îti alcătuiești un plan și să îl urmezi pentru a-ți atinge obiectivele. Chiar dacă uneori îți poate zâmbi norocul, succesul adevărat nu va pica din cer. Ți-l vei construi tu însuți. Mai mult decât atât, dacă ignori planul pe termen lungi s-ar putea ca unele acțiuni să îți aducă dezavantaje, de aceea îți propunem să examinezi acești 6 pași.

Uită-te cu atenție la tine

Este foarte important să îți înțelegi nevoile. Ce este important pentru tine? Ce te pasionează? O carieră este un parcurs de mulți ani. Va fi greu să rămâi entuziasmat pe termen lung de lucruri care nu te pasionează cu adevărat. Caută de la început să găsești echilibrul între efortul depus, câștigurile materiale și satisfacțiile profesionale.

Caută oportunitățile și prioritizează

Descoperă care sunt abilitățile de care ai nevoie șo gândește-te din timp în ce arii ai nevoie să te dezvolți. Vezi care sunt oportunitățile care se potrivesc abilităților deja existente.

Fă-ți harta drumului, de la momentul prezent către ceea ce dorești să se întâmple

O carieră de succes se planifică strategic. Învață să gândești pe termen lung. Nu pune accent pe beneficii la început. Uneori merită să îți dezvolți anumite abilități și să “vânezi” un post cu adevărat important. Contruiește pe punctele forte și dă-ți timp să îmbunătpțești punctele slabe. Construiește o bază solidă pentru viitor.

Citeste si: Documentează-te si alege-ți jobul potrivit

Nu ignora formarea continuă

Întotdeauna există loc de a te îmbunătăți. Nu aștepta ca toate abilitățile să ți le dezvolte compania la care lucrezi. Investește în tine, în viitorul tău alegând pentru tine. Gândește-te că acumularea unor experiențe unice pot face diferența între un candidat și altul într-un proces de selecție.

Citeste si: Cum algi corect un curs la care să pariticipi

Marketează-te!

Crează-ți o imagine profesională. Alege cu grijă companiile în care lucrezi. Nu trece cu vederea companiile mici, căci acolo poți primi încă de la început responsabilități care se vor dovedi utile, dar păstrează în minte obiectivele pe care le ai. Caută să lucrezi pentru companii care au grijă de imaginea lor profesionala și pentru care “lucrul bine făcut” este o valoare. Nu uita să îți creezi o rețea profesională. Citește blogurile persoanelor care contează în industria ta. Crează-ți propriul blog și participă la evenimentele imporntante ale industriei.

Caută să ai un plan de carieră

Din timp în timp evaluează unde ai ajuns. Fă-ți timp de introspecție. Analizează. Uită-te la piață și vezi ce oportunități de carieră apar. Pregătește-te de schimbări neașteptate. Nu ignora importanța mentorilor și caută să ai cel puțin un mentor. Experiența altor persoane în domeniul tău s-ar putea dovedi deosebit de valoroasă.

 

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.