fbpx 8 IDEI INSPIRATE DE LA ANTREPRENORI DE SUCCES | Learning Network Mergi la conţinutul principal

8 IDEI INSPIRATE DE LA ANTREPRENORI DE SUCCES

Ce fac diferit antreprenorii de succes?  

Marii antreprenori nu scriu carti. Nu exista bestseller-uri scrise de antreprenori de suces. Iar acest lucru nu ne surprinde. De ce? Pentru ca ei sunt prea ocupati sa inoveze, nu sa scrie. Si cand totusi isi fac timp sa scrie, povestesc despre cum au implementat ideea lor de afacere, nu despre cum au gasit-o.

Daca ne dorim sa aflam cum au reusit in afacerea lor trebuie sa ii studiem, sa ne inspiram din ceea ce a realizat ei, sustin cei de la forbes.com. Iata 8 idei inspirate de la antreprenori de succes pentru cei care vor sa isi imbunatateasca munca sau sa dezvolte o afacere:

1. Uita-te la cum gandesc marii antreprenori, nu la ce fac.

Fiecare antreprenor are stilul lui de a reusi in afaceri. Ce au in comun Sergey Brin sau Larry Page (fondatori Google) sau Oprah Winfrey (Harpo Productions)? Pe langa faptul ca afacerilor lor au avut un succes extraordinar, daca te uiti la modul in care acestia gandesc, vei gasi similaritati. Procesul de creare al unei companii arata cam asa :

A.        Da-ti seama ce vrei sa faci cu adevarat
B.         Parcurge un pas marunt catre idealul tau
C.        Gandeste-te la ce ai invatat
D.        Construieste
E.         Parcurge un alt pas

Si tot asa. Pe scurt : Actioneaza. Invata. Repeta. Antreprenorii actioneaza, invata din ceea ce fac si actioneaza din nou.

2. Porneste cu o necesitate a pietei

Sa gasesti idei este usor. Daca incepi cu o idee, trebuie sa gasesti clienti. Daca incepi cu o necesitate, deja ai o piata - oamenii care au nevoie de acel produs sau serviciu.

3. Nu iti face un scop din imbogatire

Cei mai mari antreprenori nu au facut din imbogatire un scop. De ce ? Daca obiectivul tau principal este sa te imbogatesti, te vei concentra pe produse, nu pe ceea ce piata cere.

4. Foloseste noi tehnici de marketing

Ideea principala este sa gasesti o nisa. Cum reusesc marii antreprenori sa faca acest lucru ? Raspunsul se afla in realizarea de mici pariuri. Resursele sunt limitate si orice este nou este riscant. Nu vrei sa pierzi bani. Daca nu risti mult, nici pierderile nu o sa fie mari. Investeste in zone unde nu exista multa competitie sau in zone in curs de dezvoltare. Vei capata incredere Intreaba-te ce isi doresc clientii competitiei. Si lasa ca piata sa te defineasca. Oamenii iti vor spune ce isi doresc. Combina ideile lor cu ale tale. Nu incerca sa iti faci o afacere intr-o piata unde oferi un produs identic la un pret mai mic. In final, fii satisfacut de orice pas pe care il faci, de orice reusita.

5. Finantarea treptata

Acesta este domeniul pe care majoritatea oamenilor nu il cunosc. Conform Kauffman Foundation, suma medie cu care antreprenorii incep o afacere este 109,416 $. De ce o suma atat de mica ? Acest fapt este strans legat de modul in care antreprenorii gandesc despre afacerea lor. Daca fac pasi mici, au nevoie doar de finante pentru a-l realiza pe urmatorul.

6. O echipa de succes face diferenta

Poti incerca sa fii unicul manager, insa vei intampina obstacole precum : afacerea nu va creste daca este condusa de o singura persoana, caci totul se va invarti in jurul acelei persoane, nu vei reusi sa dezvolti cele mai bune idei date de angajati si nu in ultimul rand, vei ajunge la epuizare. In orice afacere de succes, echipa este cea mai importanta, asa ca asigura-te ca iti creezi una pe masura!

7. Gaseste o persoana care sa te completeze

Marii antreprenori gasesc un Yin, Yang-ului lor, isi gasesc perechea potrivita in afaceri. Walt Disney l-a avut pe Roy Disney, Steve Jobs pe Steve Wozniak, iar Orville Wright pe Wilbur Wright. Unde este inovatie, este un visator si un operator ; un om cu ideea si cineva care transpune ideea in realitate.

8. Obstacolele sunt oportunitati

Marii antreprenori cred si actioneaza ca si cum totul este un cadou, indiferent ca vorbim de obstacole. Pentru a preintampina cat mai multe greutati, afla cat mai repede ce cred oamenii despre ideea ta. De ce? Feedback-ul te va duce intr-o noua directie sau va fi o bariera pentru competitie. Este bine sa stii aceste lucruri inainte de a consuma si mai multe resurse si pierderile sa fie si mai mari. Iar daca afli ceva ce competitia nu stie, vei fi din in fruntea jocului. O analiza de piata ar fi extrem de utila.

Tine minte : oamenii de succes lucreaza cu ce au in mana si se folosesc de tot ce dispun pentru a-si atinge scopurile. Si de aceea ei sunt recunoscatori pentru surprize, obstacole si chiar dezamagiri. Acestea le dau informatii pe care le valorifica mai tarziu.

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.