fbpx 8 obiceiuri care iti vor creste productivitatea in mai putin de 30 de minute | Learning Network Mergi la conţinutul principal

8 obiceiuri care iti vor creste productivitatea in mai putin de 30 de minute

Imbunatatirea calitătii vietii tale nu trebuie sa fie despre a face un singur gest maret. In schimb, este vorba despre ceva ce poti face in mod constant si de obicei se rezuma la lucrurile mici pe care le faci in fiecare zi.

Deoarece nu prea avem timp sa ne gandim la cum sa ne imbunatatim calitatea vietii, propun sa incepem cu doar 30 de minute pe saptamana.

Iti propun sa incerci macar una din activitatile de mai jos si sa vezi daca te ajuta sa devii o versiune mai buna a ta, fie ca acest lucru se traduce prin faptul ca iti creste increderea in tine, iti reduci nivelul de stres sau ca devii o persoana mai sanatoasa.

1. Dezvolta-ti o rutina de dimineata consecventa

Coach-ul de cariera Adrian J. Hopkins sugereaza ca activitatile cheie pentru a avea o zi productiva si pentru a-ti salva timp dimineata sunt sa separi fiecare sarcina in pasi mici, apoi sa programezi toate activitatilor incepand cu finalul zilei spre inceputul acesteia. Astfel, vei stii exact ce activitate vei face in fiecare moment al zilei, chiar din momentul in care te trezesti.

2. Dezvolta-ti o rutina de dinainte de somn

O dimineata sanatoasa si fericita incepe intotdeauna cu o rutina de dinainte de somn foarte bine pusa la punct.

Important este sa iti faci una care sa ti se potriveasca si sa te tii de ea. De exemplu, in fiecare seara iti faci dus, iti pregatesti pranzul pentru ziua urmatoare si petreci 15 minute facand ceva ce te relaxeaza, fie ca citesti cateva pagini dintr-o cartea sau ca stai pe o retea de socializare. Consistenta activitatilor de dinainte de somn ar trebui sa te ajute sa dormi mai bine si sa te simti pregatit sa cuceresti ziua ce urmeaza.

Citeste si: Sfaturi despre cum sa te organizezi mai rapid si mai eficient

3. Gaseste o activitate energizanta la mijlocul zilei

Fie ca este vorba de cateva minute de stretching, ca citesti un articol de 10 minute care nu are legatura cu raportul pe care trebuie sa il pregatesti pana la finalul zilei sau iti pregatesti o cafea cu lapte, trebuie sa iti gasesti o activitate care sa ti se potriveasca si care te va energiza la mijlocul zilei si iti va da un plus de motivatie sa lucrezi cu spor pana la finalul zilei de munca.

4. Nu mananca pranzul pe birou

Este foarte bine sa faci pauze de lucru din cand in cand, iar pauza de pranz este cea mai importanta. Echilibrul intre munca si viata personala este la fel de important si in timpul programului de lucru, nu doar dupa terminarea orelor de munca. Dandu-ti timp liber in timpul orelor de birou, esti deja cu un pas mai aproape de o viață sanatoasa si echilibrata.

Participa la un curs de Managementul Timpului

5. Cunoaste-te mai bine

Ce modalitate mai buna de a iti imbunătati viața exista daca nu prin invatarea despre toate punctele tale forte și slabe? Pentru inceput, poti face un test gratuit de personalitate in urmatoarea jumătate de ora.

6. Rasfata-te

Cat timp a trecut de cand te-ai rasfatat cu un masaj relaxant sau un desert preferat? Poate ca aceasta este saptamana in care ar trebui sa faci acest lucru!

7. Conecteaza-te cu un prieten vechi sau cu un nou coleg de munca

Daca a trecut ceva timp de cand te-ai vazut sau ai vorbit cu un vechi prieten, incearca sa iei legatura cu el.

Sau, daca nu te-ai mai intalnit de mult cu un coleg dintr-un alt departament sau cu noul coleg care tocmai vi s-a alaturat in companie, poate este momentul sa ii propui sa va intalniti in pauza de pranz sau intr-o pauza de cafea.

Citeste si: 5 lectii de eficienta invatate in sala de sport

8. Iesi afara

Mergi pe jos, stai in parc si citeste sau du-te la o plimbare cu bicicleta. Chiar si simplul fapt de a sta in aer liber este bun pentru tine in atat de multe feluri. Acest lucru imbunateste creativitatea, ne ajuta sa imbatranim mai frumos si ne face mai fericiți.

Nu te simti deja mai bine? Incearca aceste sfaturi simple si vezi daca incepi sa iti dezvolti niste obiceiuri sanatoase. Obiectivul este ca tu sa fii mai sanatos si mai fericit mult mai des decat doar 30 de minute pe saptamana.

Urmariti si alte articole ale ABC Human Capital aici

 

Categorie
Diana Goanta
I am a Marketing and Communications Specialist, with over 6 years experience in Brand Management, Digital Communication (Digital strategy, Web,... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.