fbpx 9 motive sa inveti limba din Tara Soarelui Rasare | Learning Network Mergi la conţinutul principal

9 motive sa inveti limba din Tara Soarelui Rasare

Esti atras de limba japoneza dar nu sti ce beneficii ai putea avea daca te-ai apuca de invatat? Consideri ca alfabetul este diferit si ti-ar fi imposibil sa te adaptezi regulilor de scriere? 
Te provoc sa decoperi lucruri interesante despre limba si cultura japoneza si iti propun sa aprofundezi 9 motive pentru care japoneaza poate fi o alegere excelenta.

1.    Japoneza  - un hobby sau o provocare
Provocare sau hobby? Invatarea unei limbi straine iti poate influenta modul de gandire si schimba perspectivele. Cu noi orizonturi, o noua cultura si o avalansa de cuvinte interesante poti face fata provocarii si poti bifa inca un hobby pe lista personala de dezvoltare.

2.    Japonia se situeaza pe locul doi in topul tarilor cu cea mai prospera economie din lume.
Indiferent de industria in care activezi,  ai mari sanse sa-ti gasesti domeniul de activitate in Japonia.

3.    Cunosterea limbii japoneze iti poate aduce si oprtunitati de business
Statisticile arata ca japonezii cheltuiesc  sume uriase (anual) pentru consumul de bunuri si servicii si ar fi un avantaj pentru afacerea ta sa poti conversa cu potentialii clienti in limba lor.  Intelegerea eticii in afaceri, cunoasterea culturii si a regulilor japoneze, pot duce la o colaborare prospera.

4.    Japoneza poate deveni o poarta spre alte limbi si culturi asiatice 
De alungul istoriei cultura japoneza a fost influentata de alte civilizatii asiatice precum cea indiana, coreeana sau chinezeasca. Un studiu al japonezilor poate deschide noi perspective spre colaborarea cu alte culturi asemanatoare (inclusiv credinte, etica sau estetica).

Ca si alte limbi din Sudul Asiei, japoneza se bazeaza pe cuvinte functionale si pastreaza o structura similara subiect-predicat. Gramatica japoneza este foarte asemanatoare cu cea coreana, ambele avand la baza un sistem bazat pe respectul in comunicare. 

5.    Speakerii japonezi sunt al treilea grup ca marime din zona internetului
Speakerii japonezi sunt pe locul trei in comunitatea internetului, dupa cei englezi si chinezi. Statisticile arata ca 9,6% din utilizatorii mediului online din lume, sunt japonezi, iar cunosterea limbii lor ne ofera posibilitatea de a creea legaturi de prietenie, afaceri sau chiar gasirea unui job.

6.    Japonezii sunt inovatori si inventivi
Considerata o tara izolata si foarte populata, Japonia, are o economie impresionanata, care a survenit in urma creativitatii si a stiintei bazata pe dezvoltarea si imbunatatirea domeniului tehnologic.  Eforturile depuse in favoarea inovatiei au propulsat tara pe primul loc in topul inovatiilor.

7.    Exportul cultural japonez a explodat
Cultura japoneza a devenit parte din cultura internationala. Cunoscand limba vei avea acces direct la filme, animatii, carti haioase, vei descoperi o multime de lucruri interesante despre samuraii razboinici si iti vei putea comanda specialitati japoneze la restaurantul tau preferat.

8.    Cunoasterea limbii Tarii Soarelui Rasare te va scoate din anonimat
Majoritatea oamenilor prefera sa invete limbi europene precum franceza sau italiana… alegand sa inveti o limba mai putin comuna, vei iesi in evedenta si tvei avea parte de experiente interesante.

9.    Japonezii sunt turisti internationali
O cunoastere a culturii si limbii japoneze te poate ajuta sa-ti gasesti un job in domeniul  turismului si-ti poate transforma vizita Iin “Tara Soarelui Rasare” intr-o experienta extrem de placuta.

Invata japoneza, descopera o noua cultura si profita de oprtunitatile care apar in urma provocarii.

 

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.