fbpx Adriana Saftoiu vorbeste acum! In public. | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Adriana Saftoiu vorbeste acum! In public.

Urmaream fascinata cursivitatea vorbirilor Adrianei Saftoiu.  Indiferent de subiect, totul era fluent si usor de inteles.  

Intr-o buna zi, am rugat-o iar ea a fost de acord, sa-mi spuna care este tehnica ei de a vorbi atat de structurat si argumentat si firesc, in acelasi timp. Si a gandit un intreg atelier: Vorbeste acum! in public. Partea absolut superba este ca Adriana tine cont de absolut toate cele pe care ti le prezinta. 

Auzi si vezi in aceleasi timp ce ai de facut. 

Ce numim noi, In Vestiar, discurs public? Tot ce nu inseamna vorbit de unul singur sau in oglinda. In fata unui om, odata ce i te adresezi, te aduni si concentrezi pentru ca ai un scop. Iar scopul acela trebuie fie foarte clar, nu doar tie, ci si celui ce te asculta. Adriana crede ca succesul oricarei relatii sta in modul in care stii sa comunici ce gandesti si ce simti: “Cred ca un curs de comunicare introdus in scoala, in locul altor materii de-a dreptul inutile, ne-ar ajuta mult mai mult in viata. Poti fi toba de carte, daca nu stii ce sa faci cu ce gandesti si ce stii, daca nu stii sa transmiti ceea ce vrei e degeaba".

In prima parte a atelierului, ne vorbeste despre structura discursului. Si despre cele ''3 componente esentiale pentru un discurs reusit: pathos, ethos si logos''.

Inveti cum sa dai titlu propriului discurs, cum sa iti gestionezi mesajul dupa ce stabilesti ce vrei sa faci: sa informezi, sa convingi sau sa distrezi. Gandeste-ti ideile, selecteaza-le pe cele care conteaza si repeta discursul- sunt reguli pe care Adriana te face sa le vizualizezi, nu doar sa le auzi. Inveti cat de important e sa arunci ''rumegusul'' si din idei si din cuvinte. Nu spune tot niciodata. Lasa-ti un bagaj de desteptaciune caci e posibil sa-ti vina sesiunea de intrebari si e bine pentru tine sa surprinzi placut prin nou. Cine esti, cum spui si ce spui - e o ordine de filtrare a informatiei. 

In a doua parte a atelierului, noi, cursantii, vorbim tinand cont de regulile si principiile pe care le-am aflat.  Si partea simpatica e ca primim feedback pentru prezentarile noastre. De la ceilalti participant, dar si de la Adriana. Nu-i usor sa primesti feedback. Nu e nici usor sa accepti regula Adrianei, cum ca la feedback doar asculti, nu explici nimic. Dar poate cel mai provocator este sa dai feedback argumentat si cu grija fatade cel care te asculta. 

Da, toti avem emotii si sanse sa ne pierdem in timpul prezentari, toti ne intrebam daca avem un continut suficient de relevant incat sa nu plictisim. Nu se intampla asa ceva daca ne pregatim si daca ne pasa de audienta in mod real. Si aici incepe o alta poveste. Sa-ti pese! Lectie majora cel putin pentru mine: foloseste ''pentru ca''! Fii generos in explicatii, dar specific si clar ? Pentru ca e in avantajul tau sa fi inteles. 

 

 

Categorie
Sunt ca orice om, in multe feluri. Pe care le descopar si eu cu placere sau uimire in fiecare zi. 
Pentru ca ma uit la mine sa... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.