fbpx Autobiografia lui Mike Tyson- cea mai buna carte de afaceri din 2013! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Autobiografia lui Mike Tyson- cea mai buna carte de afaceri din 2013!

Gangster. Hot. Canibal. Aceastea sunt cuvintele prin care poate fi descris vestitul boxeur, Mike Tyson.  Aceasta a publicat in 2013 Undisputed Truth, autobiografia sa scrisa impreuna cu Larry Solman. 

Site-ul inc.com crede ca aceasta este cea mai buna carte de afaceri a anului trecut! De ce? Pentru ca povestea lui Mike Tyson este uimitoare si poate fi o inspiratie pentru antreprenori.

Mike Tyson nu a avut o copilarie fericita. La 14 ani traia in saracie, jefuia case, era dependent de droguri, crestea porumbei si agresa oameni. In urmatorii 7 ani a crescut in New York, fiind sub tutela mentorului si celui care l-a ajutat sa devina campion mondial la box, Cus D’Amato. Timp de 25 de ani a castigat si a pierdut zeci de milioane de dolari, a petrecut trei ani in inchisoare, s-a casatorit de trei ori si a avut opt copii. Dupa ce in 2003 a dat faliment, Mike Tyson s-a reabilitat: are propria emisiune pe Broadway, a scris o carte care s-a vandut in milioane de exemplare si joaca in filme precum The Hangover.

Cum a facut toate acestea si ce poti invata tu de aici? Iata cinci lectii despre cum sa conduci o afacere de succes inspirate din modul in care si-a trait viata Mike Tyson:

Lectia 1: Cunoaste-ti domeniul de activitate

Tyson avea talent la box asa cum tu ai talent in afaceri. Dar acest lucru nu a fost suficient. Timp de 7 ani acesta nu numai ca a petrecut 10.000 de ore in sala de box, dar s-a si uitat la meciuri de box, a citit despre acest sport si a studiat natura umana si filozofia. Acesta stia faptul ca boxul este stiinta si arta, iar pentru a reusi trebuie sa-ti intelegi corpul. Acelasi lucru se intampla si cand conduci o companie!

Lectia 2: Gandeste-te la sacrificii

In tinerete Tyson s-a sacrificat. A muncit mult, s-a ferit de tentatii, a renuntat la familia sa si la modul sau de viata pentru a se transforma intr-o masina de lupta. Esti pregatit sa sacrifici lucrurile importante din viata ta pentru a-ti dezvolta afacerea? Multi antreprenori sunt bogati, insa sunt deseori divortati, singuri, separati de copii sau nefericiti din cauza alegerilor pe care le-au facut in viata lor. Gandeste-te la sacrificii inainte sa faci vreun pas in afacerea ta.

Lectia 3: Fa-ti planuri si fii pregatit sa faci fata competitiei

Tyson avea un singur ideal: sa fie campion mondial la box. Cu ajutorul mentorului sau a creat un plan de antrenament pe termen scurt si unul pe termen lung si a analizat tipul de adversari pe care i-ar avea. Avea un plan de joc pentru fiecare meci. Pentru ca-si cunostea adversarul, in ring ii era usor sa-si dea seama care sunt slabiciunile sale si astfel sa-l invinga. Ar trebui sa-ti fixezi idealuri si sa-ti construiesti planuri pentru a le atinge. Fii pregatit sa infrunti competitia!

Lectia 4: Fa economii

Tyson a castigat mai mult de 300 milioane de dolari de-a lungul carierei sale. Insa, datorita faptului ca ii placea foarte mult sa cheltuie bani, in 2003 a faliment. Nimic nu ramane la fel, chiar daca la un moment dat castigi multi bani si ai succes. Antreprenorii inteligenti fac economii. Acestia stiu ca lucrurile nu sunt atat de bune precum par.

Lectia 5: Fii atent la bani

Dupa moartea mentorului sau, Tyson s-a inconjurat de oameni care nu aveau cele mai bune interese. Nu avea niciun control asupra averii sale si astfel s-a distrus singur. Tie nu trebuie sa ti se intample acest lucru. Angajeaza oamenii potriviti, fii atent la detalii, stabileste intalniri cu angajatii tai des si fii atent la finante.

 

Mike Tyson este o persoana controversata. El a avut un succes nemaipomenit si merita fiecare ban pe care l-a castigat. A recunoscut ca a facut multe greseli si a ranit multi oameni. Din cartea scrisa de el, Undisputed Truth, poti invata multe despre box si viata. Dar cel mai important lucru pe care il vei invata citind cartea sa este cum sa ai succes in afacerea ta.

(Undisputed Truth este disponibila si in Romania)

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.