Beneficiile cheie ale învățării mobile
Învățarea mobilă este aici pentru a rămâne, iar beneficiile sale sunt dovada că organizațiile vor căuta o implementare din ce în ce mai mare a acestora.
Conform previziunilor Ericsson, 80% din populația lumii (circa 6,4 miliarde de persoane) sunt utilizatori de smartphone-uri. Având în vedere această tendință, folosirea telefoanelor mobile pe scară din ce în ce mai largă în viitor și pentru învățare reprezintă o progresie naturală. Organizațiile se ocupă deja cât se poate de serios de avantajele cheie ale învățării mobile, precum și de oportunitatea pe care aceaasta o oferă. De aceea, iată care sunt beneficiile cele mai mari pe care învățarea mobilă le aduce cu sine:
1. Învățați oriunde și oricând puteți ajunge la o mai bună completare a cursurilor, cunoștințelor și abilităților
Învățarea mobilă permite un nivel înalt de flexibilitate prin eliminarea nevoii de a învăța doar într-un anumit moment și loc. Învățarea pe mobil presupune flexibilitatea învățării la un alt nivel, oferind conținut educațional cum ar fi videoclipuri, podcast-uri și alte formate multimedia disponibile pe smartphone-uri și dispozitive. Cursanții au un avantaj suplimentar de a accesa conținutul oriunde și ori de câte ori doresc. Învățarea mobilă integrează perfect învățarea în rutina zilnică a cursantului, ceea ce duce la finalizarea cu succes a cursului și păstrarea cunoștințelor.
2. Furnizare defalcată, pe bucăți, care conduce la o învățare mai rapidă
Orientarea către micro-învățare și crearea de învățare care poate fi digerată pe "bucăți" a fost puternic influențată de adoptarea telefoanelor mobile ca mod de învățare. Iar pentru că dispozitivul este mic, conținutul prezentat este clar și concis. Informațiile sunt mai ușor accesibile atunci când sunt necesare instruiri la locul de muncă. Acest lucru ajută la evitarea supraîncărcării cognitive și sporește învățarea.
3. Îmbunătățește retenția de cunoștințe și amintirea informației
Învățarea mobilă conduce la o mai bună păstrare a cunoștințelor, datorită faptului că cei care învață sunt mai predispuși să-și amintească date clare și concise în momentul în care au nevoie de asta, date pe care le consideră relevante și relaționabile. Astfel, ei pot să-și amintească informațiile în timp ce lucrează și își pot îndeplini sarcinile în mod performant, având în vedere că ei au angajat și integrat respectivul subiect de învățare în memoria lor pe termen lung.
Învățarea este vocația și pasiunea ta? Te invităm să descoperi și să te alături celui mai inovativ și complex eveniment anual dedicat profesioniștilor în învățare și dezvoltare- Learning Network Festival- Design. Delivery. Technology. 3 zile, 24 de facilitatori, 15 workshopuri, 9 prezentări best practice.
4. Personalizare care conduce la o rată mai mare a implicării
Unul dintre avantajele cunoscute ale învățării mobile este personalizarea. Cursurile personalizate promovează o rată mai mare de angajare, implicare și motivare a cursanților/ angaajaților. Mai mult decât atât, faptul că învățarea prin telefon mobil este accesibilă în orice moment și orice loc îi ajută pe cei care învață să se mențină pe traseul lor de învățare.
5. Disponibilitate
Atunci când se adoptă învățarea mobilă într-o strategie de training digital, există un avantaj unic al disponibilitățîi 24/ 7. Ori de câte ori un angajat este pe cale să îndeplinească o sarcină, de exemplu, sau să facă o prezentare de vânzare în legătură cu un produs recent, acesta poate scoate rapid telefonul și găși un curs scurt care să-l ajute să "perie" conceptele cheie de care are nevoie. Un astfel de suport de performanță de tipul "just-în-time" oferă o bază extrem de solidă angajaților.
6. Design responsiv care conduce la o adoptare mai ușoară, relevantă și verificabilă pe viitor a conținutului
Cu toții am experimentat cum anumite site-uri care arată excelent pe computere nu se prezintă la fel de bine pe telefoanele noastre. Ba, dimpotrivă! Același lucru ar fi valabil și pentru învățarea mobilă, dacă nu ar fi vorba de un design receptiv. Designul responsiv permite interfeței să se adapteze la mai multe dimensiuni ale dispozitivului, indiferent dacă este desktop, laptop, smartphone sau tabletă. Designul receptiv merge mână în mână cu învățarea mobilă. Această schimbare a contribuit la "protejarea pe viitor" a conținutului și a designului, pe măsură ce tehnologia mobilă avansează.
sursa: elearningindustry.com