fbpx Călătoreşte şi fă o schimbare în viaţa ta | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Călătoreşte şi fă o schimbare în viaţa ta

Călătoriile sunt benefice. Unii oameni preferă călătoriile pentru relaxare, iar alţii pentru inspirație. Atât timp cât te simți împlinit în călătorie, nu există nici un motiv greșit de a face ascet lucru.

Călătoriile sunt acele lucruri pe care toată lumea vrea să facă, dar mulți oameni nu reuşesc. Aceştia nu călătoresc din diferse motive (mici şi nesemnificative de multe ori). În ciuda anumitor circumstanțe, uneori trebuie doar să iei decizia de a merge în acel loc pe care ţi-ai dorit întotdeauna să-l  vizitezi; există o șansă bună să-ţi poţi schimba viața. Mai jos, am enumerat câteva modalități prin care călătoriile pot aduce schimbări masive in viaţa ta.

1. Poți descoperi că nu trăieşti acolo unde iţi doreşti

O mulțime de oameni vorbesc negativ despre locul în care trăiesc, despre orașul, casa, sau a mediul în care se află. Prea mulți oameni nu sunt mulţumiţi de mediile şi locurile în care trăiesc dar nu fac nimic să schimbe acest lucru. Vizitarea unor orașe, state sau țări poate fi o sursă de inspiraţie pentru schimbarea mediului.

Dacă şi tu gândeşti la fel iţi recomand să călătoreşti, pentru  vedea şi alte locuri interesante.

"Lumea este o carte şi cei care nu călătoresc citesc doar o pagină" St Augustine

2. Poţi descoperi o idee de afaceri

Foarte des, se intamplă să auzi de la oamenii de afaceri că se aleg cu idei inedite în timpul călătoriilor; unii şi-au schimbat complet vechile strategii sau produse; poate-ţi vine o idee pentru propia afacere.

Citeste si Ghid esential de comunicare prin culori

Călătoriile au un mod unic de a te ajuta să-ţi  deconectezi mintea de la lucrurile obişnuite şi să pui accent pe inovaţii. Un exemplu foarte bun în acest sens este Howard Schultz, CEO Starbucks. În timp ce călătorea în Italia, a observat că există un număr mare de cafenele.

Văzând toate aceste cafenele și comunitatea din jurul lor, i-a venit ideea să deschidă un bar de cafea în interiorul magazinului. După punerea în aplicare a acestei idei, Starbucks este acum o companie cu profit de miliarde de dolari. Dacă ai senzaţia că afacerea ta este blocată, încearcă să vizitezi un loc la care visai de mult timp şi vezi ce efect are asupa gândirii creative.

3. Îţi poţi demonstra că munca ta nu este exact cum ţi-ai imaginat

Călătoriile în locuri noi au posibilitatea de a-ţi arată că există locuri de muncă mai palpitante decât statul la birou; există locuri de muncă acolo pentru tine, care pot fi distractive și interesante. A face munca pe care o adori este un aspect foarte important pentru viața și are multe beneficii.

Destinaţiile turistice populare pot oferi unele dintre cele mai interesante locuri de muncă; de la ghid turistic la  instructor de scufundări pe Marea Barieră de Corali din Australia. Nu-ți fie frică să te uiți la alte opțiuni de angajare atunci când călătoreşti.

4. Te pote inspira pentru a-ţi urmări pasiunea

Urmărirea pasiunii este un lucru pe care majoritatea oamenilor nu îl fac. Este nevoie de curaj pentru a-ti urma pasiunea si a-ţi găsi fericirea în tot ceea ce vrei să faci. Fiind într-un loc uluitor este un mod interesant în care te poţi simţi diferit.

Călătoriile pot aduce claritate în viaţa ta şi te pot ajuta să-ţi dai seama ce îţi doreşti cu adevărat să faci.

5. Iti oferă o nouă perspectivă asupra vieții

Unul dintre lucrurile minunate pentru care este infdicat să călătoreşto în locuri in care nu ai mai fost, este noua perspectivă asupra vieții. Iţi vei de seama că eşti pivilegiat dacă  vi dintr-o ţară cu potenţial.

Călătoriile te pot face sa apreciezi viaţa şi-t pot oferi o nouă perspectivă asupra lucrurilor. Dacă ai o perspectivă negativă asupra vieții, încercă să călătoreşti într-un loc nou și vei vedea cum ţi se poate schimba dcomplet perspectiva asupra propriei vieți.

Citeste si Top 8 rezolutii in dezvoltare personala pentru 2016

"Deplasarea tinde să mărească toate emoțiile umane." - Peter Hoeg

Dacă vă simțiți că cum viața ta este plictisitoare și ai nevoie de o schimbare, pur și simplu începe să călătoreşti și destul de curând îţi vei da seama ce parte din viața ta are nevoie de schimbare. Călătoriile au schimbat multe lucruri în viața mea și știu că pot avea acelaşi efect şi asupra vieţii tale.

Articol preluat si tradus de pe Addicted 2 Success

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.