fbpx Care sunt instrumentele de autorizare a conținutului și cum le putem folosi? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Care sunt instrumentele de autorizare a conținutului și cum le putem folosi?

Un instrument de autorizare elearning, cunoscut și ca instrument de creare a conținutului, este un program software care permite utilizatorilor să creeze cursuri de elearning folosind text, media și interacțiuni.

Un utilizator nu are nevoie de nicio expertiză tehnică în programare pentru a utiliza software-ul. În schimb, instrumentele de autorizare elearning sunt în general pre-programate și oferă o interfață gata de utilizare completată cu șabloane, media, instrumente, interacțiuni și teste pe care utilizatorul le poate aranja și manipula cu ușurință.

Cum funcționează instrumentele de creație?

Nu există două instrumente de autorizare a conținutului identice. Există o mare varietate de opțiuni de program care răspund diferitelor nevoi de elearning, ele fiind create de diferite companii de software. 

Unele programe sunt orientate către nespecialiști care necesită o dezvoltare rapidă a elearning-ului și doresc doar să utilizeze șabloane pre-făcute pentru conținut simplu, interacțiuni și testări, în timp ce alte programe sunt orientate către specialiști care doresc să dezvolte conținut extrem de personalizat, cum ar fi experiențe de învățare adaptive, simulări sau gamificare personalizată.

În ciuda variației disponibile în funcții și funcționalitate, totuși, instrumentele de creație îndeplinesc aceeași funcție de ansamblu: capacitatea de a crea cursuri de elearning pentru un public utilizator final prin felul cum este creat conținutul, organizarea de conținut și standardele de conținut.

Instrumentele de creare a conținutului pot genera, de asemenea, conținut în alte formate de fișiere, astfel încât instruirea poate fi oferită pe un CD (disc compact) sau în alte formate pentru diferite utilizări. Categoria de instrumente de creare a conținutului include HTML, Flash și diferite tipuri de instrumente de creare electronică. 

Multe programe pot fi considerate instrumente de creație, inclusiv Flash și PowerPoint. Cu toate acestea, doar un grup mic de programe includ în mod special suport pentru standardele de conținut de învățare electronică, cum ar fi SCORM (Modelul de referință pentru obiecte de conținut partajabil) sau AICC (CBT) (Comitetul pentru industria aviației CBT). Exemple: Articulate Storyline, Composica, Adobe Authorware și Camtasia.

 

Referință: https://www.talentlms.com/

 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.