fbpx Ce trebuie să faceți atunci când un angajat nu lucrează | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Ce trebuie să faceți atunci când un angajat nu lucrează

O concediere este echitabilă atunci când unui angajat i s-au oferit toate condițiile pentru a avea succes, dar chiar și așa, acesta nu a reușit. Este foarte important ca înainte să iei decizia de a concedia un angajat, să fie analizat foarte bine dacă i s-au creat toate condițiile pentru a avea succes. Iată câteva strategii pentru a evalua dacă le-ați oferit angajaților toate condițiile pentru a se descurca bine în poziția lor.

Identifică problema!

Identificarea problemei înseamnă analiza situației cu care se confruntă angajatul. Managerul se comportă frumos cu angajații săi? Este diferit jobul față de descrierea initială a postului? Răspunsul la aceste întrebări oferă o perspectivă asupra întregii experiențe a angajaților.
Răspunsul la aceste întrebări iți oferă șansa să pătrunzi în pielea angajaților și de asemenea, să vezi cum sunt condițiile de muncă prin ochii lor. Descoperind prin ce trece un angajat, ai șansa să identifici punctele slabe a locului de muncă. Dacă problemele de ineficiență ale angajatului se datorează unor condițîi pe care acesta nu le poate controla, concedierea și înlocuirea cu altcineva care vă întâmpina aceleași probleme nu duce decât la risipă de bani.

Evaluează procesul de angajare

Dacă ați identificat problema și aceasta este vina angajatului, s-ar putea ca procesul de angajare să nu fie prea eficient. Pentru a atrage talente de top, mai multe companii își concentrează eforturile pe dezvoltarea unei culturi atractive a companiei. Iată câteva moduri de a vă comercializa compania către candidații potriviți:

Investește în dezvoltare

Candidații moderni știu că investesc mult în companie: timpul lor, resursele lor și talentul lor. Acest lucru face să fie foarte importantă nevoia ca și tu să investești la rândul tău în ei și să le oferi oportunități de a-și dezvolta cariera prin inițiative de formare și dezvoltare. Aceasta este o modalitate excelentă de a arăta candidaților că le prețuiești timpul și talentul.

Oferă-le oportunitatea să simță că munca lor are valoare

Unul dintre cele mai bune moduri de a-ți angaja angajații este ca aceastia să știe că munca lor va fi semnificativă. Dacă un candidat va vedea implicare și satisfacție la colegii lor, vă fi sigur că și lui i se va oferi aceeași oportunitate că munca lui să aibă un impact asupra întregii organizații.

Fă apelul corect

Dacă vezi un angajat motivat într-o poziție greșită, o opțiune pe care o poți lua în considerare este schimbarea rolului. Această opțiune nu este doar mai rentabilă, dar vă permite să păstrați oameni talentați care s-ar putea să nu lucreze pe acea poziție unde să dea randamentul maxim. Dar dacă totuși angajatul nu da randamentul dorit nici pe noul post, spune-i că îi apreciezi timpul, dar rezultatele pe care le-a furnizat nu se aliniează obiectivelor organizației, prin urmare e nevoie să vă îndreptați pe căi separate.

Referință: https://www.bizlibrary.com/article/employee-isnt-working-out/

Companie
Tags
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.