fbpx Ce trebuie să ştim înainte de a ne cumpara plante pentru birou? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Ce trebuie să ştim înainte de a ne cumpara plante pentru birou?

Decorarea locului de muncă cu plante este una dintre cele mai bune metode prin care putem îmbunătăţi mediul în care lucrăm.

Totuşi, înainte de a aduce plante în birou este bine să luţi în considerare o serie de factori ce vă pot avantaja atât pe dumneavoastră, cât şi pe plante.

Lumina

Există plante iubitoare de multă lumină şi altele ce pot supravieţui doar în locuri parţial luminate. Aşadar, dacă aveţi un birou cu o fereastră mare vă puteţi achiziţiona plante iubitoare de lumină, însă dacă aveţi un birou plasat departe de ferestre, atunci ar fi bine să „adoptaţi” plante care iubesc umbra, precum Impatiens (Sporul casei).

De asemenea, ar trebui să luăm în considerare şi lumina artificială. Există unele clădiri de birouri unde, din motive de securitate sau pentru că se lucrează şi în ture de noapte, lumina rămâne aprinsă şi noaptea. Dacă aduceţi plante într-un astfel de mediu ţineţi cont că ele „lucrează” 24/7, motiv pentru care trebuie să vă asiguraţi că le oferiţi apă în plus şi că le suplimentaţi ocazional îngrăşământul.

Colegii

Înainte de a alcătui o listă cu posibile plante, consultaţi-vă colegii. Alergiile la polen sau la mucegai sunt afecţiuni des întâlnite şi tocmai de aceea trebui să fiţi siguri că niciun coleg de birou nu se confruntă cu aşa ceva.

Se întâmplă destul de rar ca plantele crescute în birouri să înflorească, mai ales dacă planta nu este aşezată într-un loc cu mult soare. Totuşi, dacă aveţi colegi care suferă de alergii atunci ar trebui să achiziţionaţi o plantă care nu face flori. În caz contrar, pentru binele colegilor, rupeţi bobocii florilor imediat ce îşi fac apariţia.

În ceea ce priveşte mucegaiul, puteţi preveni apariţia lui dacă udaţi planta cu apă suficientă, iar apoi lăsaţi pământul să se usuce bine înainte de udarea următoare. Solul care se menţine umed tot timpul şi care nu este expus la soare şi vânt poate face mucegai. Deşi acest lucru poate părea foarte puţin important, este bine să prevenim apariţia mucegaiului de dragul colegilor alergici.

Selectarea plantelor

Pentru birou se recomandă plantele care iubesc sau tolerează umbra, excepţie făcând locurile de muncă cu ferestre sau balcoane expuse mereu la lumină solară. Aşadar, iată câteva plante pe care, dacă le vom îngriji, le vom avea mult timp la alături de noi în timpul serviciului si care au proprietati de purificare a aerului din incaperi.

  • Areca (Chrisalidocarpus lutescens)  - este unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti palmieri de interior.
  • Dracaena massageana - frunzele ei sunt de un verde deschis si au o dunga galbuie pe mijoc. Este confundata adesea cu yucca.
  • Sansevieria - sau limba soacrei nu are nevoie de condiţii speciale pentru a supravieţui, fiind una dintre plantele ce se adaptează bine atât la lumina soarelui, cât şi în spaţii cu luminozitate redusă.  

Acestea sunt doar câteva din multitudinea de plante ce vă pot „ţine de urât” la birou, fiind in acelasi timp d efolos prin proprietatile lor de filtrare a noxelor.

Retineti si un amanunt important: in spatiile inchise, este necesara cate o planta de min. 150 cm cu masa verde bogata pentru fiecare om care lucreaza in incapere.

Categorie

Greenatwork este divizia specializata in peisagistica de interior a firmei Hollandia Green... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.