Cea mai amplă cercetare a pieței L&D din România
L&D Industry Survey
Atunci când organizația investește în îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților angajaților săi, investiția este returnată sub forma unor angajați mai productivi și mai eficienți. Programele de învățare și dezvoltare îmbunătățesc în mod direct productivitatea angajaților, ceea ce are ca rezultat reducerea pierderilor de timp, resurse și bani pentru companie.
Printre provocările cu care se confruntă managerii de HR și L&D se numără identificarea de noi soluții astfel încât schimbările cu impact major asupra organizației să fie adoptate cât mai rapid și cu ușurință de către oameni. Learning Network vine în sprijinul acestor manageri prin realizarea unei cercetări de amploare care să le ofere o bună cunoaștere a tendințelor din L&D, a subiectelor de interes pentru companii și a celor mai apreciați traineri, coachi și companii de consultanță din România.
În orice domeniu, studiile temeinice care măsoară tendințele, nevoile și preferințele susțin semnificativ dezvoltarea acelui domeniu. Sectorul L&D din România este pe cât de dinamic, pe atât de intuitiv, căci nu există nicio cercetare substanțială care să ofere specialiștilor insight-urile de care au nevoie pentru a-și dezvolta strategiile și planurile, altele decât datele interne sau datele financiare publice ale companiilor de training.
De aici a pornit cercetarea L&D Industry Survey – din nevoia specialiștilor de HR de a înțelege care sunt tendințele în L&D, care sunt subiectele de formare a angajaților cu cel mai mare impact, care sunt formatele de training cele mai căutate, care sunt cele mai apreciate companii furnizoare de programe de training sau care sunt cei mai buni traineri sau coachi.
Studiul are la bază o cercetare în două etape. Prima etapă s-a încheiat în luna ianuarie și a constat în elaborarea și pretestarea instrumentului de cercetare (a chestionarului). În cea de-a doua etapă, administrăm chestionarul pe un eșantion de cel puțin 500 de respondenți care sunt manageri și specialiști de HR și L&D. Chestionarul este administrat online prin intermediul platformei Qualtrics și completarea lui durează aproximativ 15-20 minute. Desigur, răspunsurile individuale sunt strict confidențiale. Menționăm că participanții la studiu vor primi în exclusivitate sinteza cu concluziile principale ale studiului, pentru a consolida planurile de L&D în companiile lor, dacă la finalul chestionarului accesează linkul care duce către pagina de solicitare. În plus, analiza detaliată va fi publicată în luna mai pentru toți cei interesați de analiza în profunzime a pieței de L&D din România.
Realizatorii cercetării organizate de Learning Network sunt:
Valeriu Frunzaru – Prodecan al Facultății de Comunicare și Relații Publice - SNSPA București, cu experiență vastă în metode de cercetare cu accent pe ocuparea forței de muncă și educație.
Maria Predoiu – Antreprenor EdTech, Trainer și Profesor Colaborator la Universitatea București și SNSPA. Anterior Director de Marketing la P&G SEE, cu experiență extinsă în metode de măsurare și strategii de dezvoltare a pieței, dar și în dezvoltarea talentelor.
Cu cât vor răspunde mai mulți manageri de HR și L&D invitației de a participa la L&D Industry Survey, cu atât imaginea asupra pieței de învățare din România va fi mai concludentă. Așadar, cei care doresc să fie parte din acest studiu pot accesa chestionarul direct de pe site-ul Learning Network. Răspunsurile la chestionar sunt confidențiale, fiind colectate pe o platformă specializată de cercetare de piață.
Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc rezultate remarcabile în viața lor. Portalul www.learningnetwork.ro vă oferă informații din industria de learning & development sub formă de știri, articole și review-uri și posibilitatea de a achiziționa bilete la conferințe și cursuri deschise.