fbpx Cele 10 abilități vitale de care vei avea nevoie în viitor la locul de muncă | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cele 10 abilități vitale de care vei avea nevoie în viitor la locul de muncă

Întrucât ne aflăm în mijlocul impactului transformator al celei de-a patra revoluții industriale, a venit momentul să începem pregătirea pentru viitorul locurilor de muncă. Chiar și la doar cinci ani de acum, mai mult de o treime din abilitățile pe care le credem noi esențiale pentru forța de muncă de astăzi, se vor schimba în conformitate cu raportul viitoarelor locuri de  muncă de la Forumul Economic Mondial. Inovațiile tehnologice rapide ne vor obliga pe cei mai mulți dintre, în curând să ne împărțim locurile de muncă cu inteligențe artificiale și roboți. Ce putem face având în vedere acest aspect?

Creativitatea

În viitor, la locurile de muncă, oamenii vor avea nevoie să fie creativi pentru a putea face față tuturor lucrurilor noi din viitor, cum ar fi: produse noi, moduri de lucru și tehnologii noi. În prezent, roboții nu pot concura cu oamenii în materie de creativitate. Viitorul loc de muncă va cere noi moduri de gândire, iar creativitatea umană este cheia acesteia.

Inteligența emoțională

Abilitatea unei persoane de a conștientiza, de a-și controla și de a-și exprima propriile emoții, precum și de a cunoaște emoțiile altora descrie inteligența emoțională. Vei da dovadă de o inteligență emoțională ridicată dacă ai empatie, integritate și lucrezi bine cu ceilalți. O mașină nu poate înlocui cu ușurință capacitatea unui om de a se conecta cu o altă ființă umană, astfel încât cei care au parte de o inteligență emoțională ridicată vor fi în avantaj.

Gândire analitică

O persoană cu abilități de gândire critică, poate sugera soluții și idei inovatoare, poate rezolva probleme complexe folosind raționamentul și logica și poate evalua foarte bine argumentele. Primul pas în gândirea critică este analizarea fluxului de informații din diverse resurse. Cineva care are o gândire analitica puternica se vă baza pe raționamentul logic mai degrabă decât pe emoție, va colecta avantajele unei situații și va fi deschis pentru a găsi cea mai bună soluție posibilă. 

Luarea deciziilor

Luarea deciziilor umane va deveni mai complexă la locurile de muncă viitoare. În timp ce utilajele și datele pot prelucra informații și pot oferi informații care ar fi imposibil de adunat de la oameni, în cele din urmă, un om vă trebui să ia decizia finală, acesta cunoscând implicațiile mai largi pe care le poate avea decizia asupra altor domenii de afaceri. Pe măsură ce tehnologia înlătură mai multe sarcini banale, oamenii să fi nevoiți să ia din ce în ce mai multe decizii la nivel superior.

Calități de leadership

Trăsăturile pe care le asociați în mod obișnuit cu leadership-ul, cum ar fi inspirația ajutorul pe care îl acordați celorlalți pentru a deveni cea mai bună versiune a lor, vor fi necesare pentru forța de muncă viitoare. Indivizii vor prelua roluri de conducere în echipele de proiect sau vor lucra cu alți angajați pentru a rezolva problemele și a dezvolta soluții.

Deschiderea către schimbări

Datorită vitezei schimbării asupra locurilor de muncă, oamenii vor trebui să fie deschiși schimbărilor. Nu numai că creierul nostru trebuie să fie flexibil, dar va trebui să fim și noi adaptabili, întrucât ni se va cere să ne adaptăm la locurile de muncă, așteptări sau anumite abilități. O abilitate esențială va fi capacitatea de a vedea schimbarea nu ca o povară, ci ca o oportunitate de a crește și a inova.

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.