fbpx Cele mai bune 10 instrumente de productivitate | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cele mai bune 10 instrumente de productivitate

Productivitatea are ca principal obiectiv maximizarea timpului și a sarcinilor într-un interval de timp rezonabil. Prioritățile variază și sunt diferite de la caz la caz.

În prezent, suntem foarte ocupați și nevoiți să fim rapizi la locul de muncă. Depindem din ce în ce mai mult de instrumente inteligente pentru a ne spori productivitatea. Uneori jonglăm cu atâtea sarcini și responsabilități încât devine dificil pentru noi să rămânem concentrați pe o perioadă mai mare de 15 minute fără a ne gândi la următoarea sarcină. Din fericire, există aplicații și servicii care ne pot ajuta, respectându-ne obiectivele și mai ales termenele limită.

Instrumentele de productivitate se adaptează intereselor și stilurilor de viață diferite, iar în acest articol, vom da exemple de câteva dintre serviciile recomandate care ajută la optimizarea timpului și efortului.

1. Beeminder

Aplicația Beeminder a fost fondată în 2011. Este un instrument de motivație care ajută utilizatorii să vizualizeze obiective și să stabilească ținte măsurabile.

De exemplu, dacă este vorba de a merge la sală, de a petrece mai puțin timp pe social media, de a învăța o limbă nouă, de a investi timp într-un proiect cu termen, această aplicație este potrivită pentru tine. Nu numai că te ajută să te concentrezii asupra obiectivului, dar minimizează distragerile.

2. Toggl

Aplicația Toggl a fost fondată în 2006 și pune la dispoziție un software online de urmărire a timpului adaptat pentru freelanceri, graficieni și consultanți. Unul dintre avantajele aplicației este nivelul său generos de servicii gratuite.

Cu Toggl, poți urmări timpul pe care îl petreci în diferite sarcini și poți verifica dacă ai petrecut timpul cu înțelepciune.

Aplicația poate funcționa pe computer, tabletă și telefon, urmărind simultan numărul de ore lucrate la o anumită sarcină sau proiect. Este un serviciu intuitiv și ușor de utilizat, care oferă utilizatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a urmări timpul.

3. Evernote

Evernote a fost fondată în 2000. Aplicația permite utilizatorilor să capteze, să organizeze și să integreze informațiile tale pe mai multe platforme.

Poți adăuga imagini, pagini web, imagini și are o opțiune de căutare încorporată. Poți organiza și personaliza notele în orice mod dorești pentru o experiență perfectă.

4. RescueTime 

Compania RescueTime are sediul în Seattle și a fost fondată în 2007. Aplicația este un instrument de management bazat care monitorizează utilizarea calculatorului utilizatorilor și timpul petrecut pe un site.

Este disponibil pe platformele iOS și Android. Permite utilizatorilor să urmărească nu doar pe mobil, ci și pe sisteme precum Linux și Windows OS. Experiența este perfectă și are o interfață de utilizator intuitivă.
 

5. Todoist

Todoist a fost fondată în 2007 la Londra, Anglia. Este o soluție de management de proiect care răspunde nevoilor unei întreprinderi mici și mijlocii. Oferă o schemă de prețuri pe trei niveluri: gratuită, premium (36 dolari pe an) și pentru afaceri (60 USD pe persoană pe an).

Todoist are o platformă multiplă și are caracteristici excelente. Are rapoarte de introducere și productivitate a limbajului natural. Cu siguranță este o resursă excelentă pentru crearea listelor de lucru și a duce la bun sfârșit sarcinile începute.

6. Freedom – Block Distractions

Aplicația Freedom a fost fondată în 2015. Este o soluție de distragere digitală și oferă suport cuprinzător pe mai multe dispozitive. Poate bloca notificările pe toate dispozitivele precum calculatorul, laptop-ul, telefonul și tabletele.

Utilizatorii care se înscriu pot efectua un abonament lunar, anual sau permanent. Ce este frumos este că, după ce ai setat ce site-uri să blocheze, aplicația o aplică pe toate dispozitivele tale, astfel încât ești mai puțin distras pe durata perioadei selectate.

7. Noisio

Noizio a fost lansat în 2014 și este un egalizator de sunet minimalist pentru Mac OS X și iOS. Premisa este foarte simplă, dar eficientă. Îți mărești productivitatea prin reglarea gândurilor din mintea ta sau din jur ascultând muzică relaxantă. Poți alege dintre mai mult de 30 de sunete ale naturii pentru a te relaxa și a te bucura de timpul pe care-l petreci la locul de muncă.

8. IFTTT

Numele companiei înseamnă If This Then That și este un serviciu gratuit bazat pe web. De asemenea, IFTTT este considerată cea mai importantă platformă de conectivitate din lume. Aceasta ajută utilizatorii să economisească timp automatizând sarcinile pe care le efectuezi întotdeauna. De exemplu, poți face copii de siguranță pentru fișierele tale media într-un cont cloud, poți trimite mesaje prietenilor tăi și multe altele. 

9. Any.do

Any.do are sediul în Tel Aviv și a fost fondat în 2011. Potrivit Crunchbase, instrumentul este utilizat de peste 20 de milioane de oameni. De ce? Răspunsul este că utilizatorii îl adoră, deoarece îi ajută să rămână organizați și să se descurce mai productiv.

Este o soluție de productivitate integrală care combină calendarul, sarcinile, listele și mementourile. Este un instrument robust care îți permite să îți planifici programul în consecință.

10. Spark 

Spark este o subdiviziune a companiei Readdle, iar compania a fost fondată în 2007. Este o aplicație premiată și te ajută să îți gestionezi e-mailurile. Are funcții integrate pentru a analiza cele mai importante e-mailuri și te ajută să le clasifici drept prioritate principală.

E-mailurile sunt împărțite în următoarele categorii: personale, buletine informative și notificări. Poți descărca aplicația gratuit pe Mac și iOS.

 

Instrumentele de productivitate ajută

Important de reținut este faptul că Instrumentele de productivitate te vor ajuta să îți organizezi viața. Indiferent de profesia pe care o ai, automatizarea și organizarea vieții tale în jurul instrumentelor digitale este esențială pentru munca și bunăstarea ta.

Adesea credem că trebuie să găsim un echilibru muncă-viață, dar nu este în întregime adevărat. Este mai important să îți maximizezi timpul pentru a finaliza sarcinile în timp util. Concentrează-te pe maximizarea timpului pentru a fi alături de familie, prieteni și de ceilalți.

Referință: www.lifehack.org

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.