Concediul de odihna pe timp nelimitat
Utopie sau urmatorul pas firesc? De curand, am intrebat lideri din diferite industrii ce fac ei atunci cand echipa lor da semne evidente de epuizare, dar nu le pot acorda cateva zile libere pentru a-si reincarca bateriile. Si toti au marturisit oftand ca aceasta dilema le da multe batai de cap. Raspunsurile lor le puteti afla aici. Pana atunci, indraznim sa punem si noi in discutie un subiect care, de la aparitia sa, a avut darul de a pune multe organizatii si si mai multi angajati pe jar. Dar, macar ca se apropie sezonul sarbatorilor (sic), cu timp de vacante si mai multa relaxare..speram ca toate acestea sa concure catre o analiza mai putin patimasa si subiectiva a ”impricinatilor” si indraznim sa intrebam:
Dar daca companiile ar oferi concediu de odihna pe perioada nelimitata?
mda…stim, a cere partilor implicate sa ramana cat de cat obiective asupra subiectului in cauza e sinonim cu a cere cainelui sa ramana calm si impasibil atunci cand pisica ii flutura coada pe la nas si a avea pretentii de la…. sa intoarca spatele dezgustat atunci cand un miros de…….se insinueaza din ce in ce mai puternic in aer.
Noi… nu ne bagam…va prezentam insa o serie de argumente pentru care aceasta ”grozavie” ar putea fi chiar o buna spre foarte buna idee.
Totul despre o noua clasa de lux din categoria beneficiilor:
– evident, ca in toate aspectele, si in privinta PTO-ului, lucrurile se schimba si apar noi si noi tendinte. Si reforma, evident. Iar tendinta de acum spune ca politica concediului pe perioada limitata apartine secolului trecut. Acum, in secolul 21, reforma consta in a inlocui ”perioada limitata” cu exact antonimul ei. O reforma care, spun specialistii in domeniu, te-ar putea ajuta de minune nu doar sa atragi cei mai bine pregatiti angajati si talente, ci sa si le mentii. Pe termen nelimitat. Ca si concediul pe care il oferi.
– concediul pe perioada nelimitata nu este doar despre vacanta. El conduce automat la cresterea flexibilitatii locului si mediului de munca, acolo unde angajatii nu se mai simt obligati sa ofere explicatii, justificari si raspunsuri pentru lipsa lor. Un factor predominant pentru alegerea locului de munca atat pentru Millennials, cat si pentru femei (factorul secund in categoria compensatiilor) conform Fairygodboss.