fbpx Constientizam ca ne autosabotam uneori succesul? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Constientizam ca ne autosabotam uneori succesul?

Constientizarea strategiilor prin care ne autosabotam obiectivele, ne ajuta sa recastigam accesul la propriile resurse, inca neexploatate.

Accesul la propriul potential este deseori blocat de existenta unor convingeri in mintea noastra, convingeri de care nu suntem constienti, dar care ne determina comportamentul, controlandu-ne viata.

Constientizam ca ... poate ne sabotam propria dezvoltare profesionala si implicit, cresterea si dezvoltarea companiei?

Ezitam in a accepta noua pozitie ceruta de dezvoltarea acesteia, aparent din cauza temerii de "a nu fata" si a unei aparente nevoi de acumulare de noi competente, desi dintotdeauna provocarile au fost catalizatorul vietii noastre profesionale!

Ce se ascunde, de fapt, in spatele acestei ezitari? Ar putea fi oare convingerea ca, un astfel de job, ne-ar periclita viata de familie, convingere care, desi neconfirmata de experienta noastra din trecut, este atat de vehiculata in jurul nostru?!

Constientizam ca ... poate ne impunem sa facem schimbari in firma doar pentru ca, "a face schimbari periodice" este un fel de regula tacita, un fel de „must” in lumea organizationala? Ne dam seama ulterior ca, netinand cont de contextul general si de schimbarile secundare implicate, marea schimbare a fost in fapt generatoare de mari pierderi?

Constientizam ca ... poate ne autosabotam refuzand oportunitati care ne-ar aduce un job mai bine platit sau profituri mai mari firmei, deoarece subconstientul nostru a inregistrat riguros sloganurile atat de des auzite in jur, „Banii nu aduc fericirea!”, „Mai bine sarac, dar cinstit!” sau „Banii sunt murdari!”?? Cum sa iti doresti tu sa fii nefericit, necinstit si ... murdar??!

Sau, constientizam ca ... poate dorinta noastra aparenta de a ne casatori este, de fapt, dorinta parintilor nostri (sau a celor care conteaza pentru noi) de „a fi si noi in randul lumii”, cand in realitate, inima noastra isi doreste altceva?

Acestea sunt doar cateva exemple de constientizare a unor bariere mentale autoimpuse care ne blocheaza actiunile eficiente si care sunt determinate de conformarea noastra inconstienta la mentalitati determinate de mediul in care traim.

Descoperindu-le, putem actiona mult mai eficient luand decizii constiente, in acord cu ceea ce ne dorim cu adevarat si este important pentru noi.

Categorie

Gratiela Baias este coach certificat ICI (International Institute of Coaching), coach Nlp si master Nlp, triplu certificat... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.