fbpx Corina Neagu: Voi încuraja în continuare blended learning-ul | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Corina Neagu: Voi încuraja în continuare blended learning-ul

Learning Network: Cu ce ganduri pasiti in 2017?
Corina Neagu: 2016 a fost pentru mine un an greu, dar foarte frumos. Am avut multe proiecte incheiate cu succes, atat pe parte de cursuri livrate in Romania sau Asia, cat si pe parte de consiliere in cariera sau recrutare. Cred ca 2017 va fi si mai plin de provocari. Mi-am propus sa introduc sportul ca prioritate: sa scriu mai mult despre sport, sa incerc sa aduc oamenii mai aproape de tot ce inseamna miscarea pentru ei si pentru copiii lor, sa adun sponsori pentru diverse proiecte, sa particip la cat mai multe evenimente sportive etc. De asemenea sa-mi continui pregatirea in consilierea de cariera, pentru ca vreau sa ating urmatorul nivel si sa dezvolt parteneriatul cu companiile din Asia prin intermediul carora livrez cursuri de Resurse Umane si Management incepand din 2015 in Dubai, Malaezia, Singapore, Thailanda. Si mai am doua parteneriate importante - cu Learning Network si cu o alta companie, foarte draga mine, dar nu voi da detalii decat atunci cand oficializam relatia. 

L.N: Ce trenduri se contureaza in L&D in 2017?
C.N: Imi doresc sincer ca educatia sa fie pe lista obligatorie a companiilor si a oamenilor in 2017, pentru ca de la educatie si formare pornesc toate. E loc de mult mai bine pe aceasta piata a programelor de dezvoltare, tehnologia ne ajuta mult, si cred ca e timpul sa ne filtram furnizorii si in acest domeniu. Sper ca managerii sa devina din ce in ce mai constienti ca pregatirea este o investitie, si nu o cheltuiala, si de aici sa-si aleaga pe criterii obiective furnizorii de programe.

Cat despre aplicabilitatea cursurilor, vorbim de gamification, creare de filmulete, mobile learning (invatarea direct de pe telefonul mobil) si altele.  

L.N: Este trainingul in sala pus in pericol de mediul online?
C.N: Nu stiu daca e neaparat pus in pericol, nu vreau sa cred asta. Eu am incurajat pana acum, si o voi face in continuare, blended learning-ul, adica o combinatie intre online si cursurile in sala, pentru ca una e sa inveti impreuna cu alti colegi si de la ei si din experientele lor si alta e sa citesti sau sa asculti de unul singur. Dar combinatia acestor metode poate fi una foarte reusita daca stim foarte clar care ne sunt obiectivele de invatare si asteptarile. Oamenii invata diferit, costurile sunt diferite, asteptarile sunt diferite, deci indiferent de ce alegem, rezultatul trebuie sa fie unul satisfacator si eficient. 

L.N: Cum va asteptati sa fie cursantul ideal in 2017?
C.N: Nu exista cursant ideal, dar mi-as dori ca oamenii pe care-i am la cursuri sa fie deschisi sa invete, sa impartaseasca, sa se implice, sa fie curiosi, sa fie capabili sa relationeze si sa lase telefonul sau laptop-ul cateva ore concentrandu-se pe activitatile de la curs. Si mi-as dori ca la final de curs sa plece cu lucruri utile, veseli si motivati si sa ofere un feedback corect trainerului. 

L.N: Care sunt caracteristicile cursurilor ideale in 2017?
C.N: La fel, nu exista cursuri ideale, ci cursuri care se potrivesc mai bine cerintelor si nevoilor oamenilor sau companiilor. E dificil, intr-o piata care abunda de furnizori, sa creezi o reteta potrivita pentru toata lumea. De aceea eu customizez absolut toate programele pe care le am, de exemplu, si mereu le ajustez, adaug cate ceva, ma bazez pe feedback-ul cursantilor pentru a veni cu idei si instrumente noi. 

L.N: Are nevoie piata de L&D de inovatie? De ce anume?
C.N: Cu siguranta da, pentru ca traim in epoca tehnologiei, cand lucrurile se schimba rapid, si inca suntem departe de ceea ce inseamna excelenta in acest domeniu. Avem nevoie de a invata de la cei mai buni ca noi, de a adapta, de a customiza, de a introduce tehnologia si creativitatea in programele pe care le derulam, de a fi mai putin aroganti si mai mult flexibili si de a ne orienta catre oameni si motivatiile acestora, dar si catre business si eficienta in tot ce facem. Cand vom realiza ca noi avem un rol extrem de important ca formatori si o responsabilitate uriasa in a transmite un mesaj, in a misca niste lucruri, in a educa, in a oferi instrumente utile, nu doar a veni in fata oamenilor cu un powerpoint de pe care citim ca niste roboti, atunci vom putea fi recunoscuti si perceputi ca profesionisti. 

L.N: Care sunt principalele programe pe care le vei promova in 2017?
C.N: Eu ma axez pe Recrutare, HR Business Partner, Performance Management si Implementare de KPI, Comunicare. Acestea sunt piloni de referinta in activitatea mea de trainer de pana acum. Mai am cursuri la care lucrez sa le dezvolt - Comunicare Asertiva pentru copii, Bune maniere in business si altele pe care momentan prefer sa le tin ca element surpriza. :)

Sa fim sanatosi!

Categorie
clementina-anghelache-2023
Publisher

Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.