Corpul tău este un paradis ("Femei care aleargă cu lupii"- 8)
Fără corp nu ar exista senzațiile de trecere a pragurilor, nu ar exista nici un sens de ridicare, nici un sens al înălțimii, al lipsei de greutate. Tot ceea ce vine din partea corpului. Corpul este lansatorul de rachete. Din capsula sa, sufletul privește pe fereastră la noaptea misterioasă și este orbit și fascinat.
Da, trupurile noastre sunt vehiculele sufletelor noastre și, precum sufletele, sunt frumoase!
Fiecare curbă, fiecare rid, fiecare aluniță, fiecare mică "imperfecțiune" te face pe tine să fii TU.
În plus, toți acei "prea mult" și "prea puțin" și "presupuși să fie" sunt doar o iluzie.
Să presupunem că avem puțină grăsime pe ici pe colo și că asta este foarte nepotrivit în cultura ta, iar afișarea ei la plajă aproape interzisă. Ei bine, ar trebui să vizitezi America de Sud sau Africa, acolo unde femeile cu trupuri pline și voluptoase sunt lăudate, iubite și se îmbracă cu tot ceea ce vor.
Sau poate nu zâmbești niciodată în fotografii, deoarece dinții nu sunt perfect drepți.
Știai că femeile japoneze plătesc 400 $ pentru un dinte, doar pentru a fi strâmbat? Se pare că asta creează un aspect mai drăguț și mai tineresc.
Nu permite mass-media să îți dicteze niște standarde ridicole de frumusețe, deoarece acestea se schimbă continuu în timp și spațiu.
Așa că, de ce nu îți economisești banii și frustrarea și nu începi să te iubești AICI și ACUM exact așa cum ești?
Clarissa Pinkola Estes este analist Jungian, doctor în psihologia etno-clinică și autor al cărții „Femei care aleargă cu lupii”. O carte care i-a necesitat autoarei peste peste 20 de ani pentru a o concretiza. O carte destinată celor doritoare să se înțeleagă, să lucreze la identitatea și valoarea lor de sine și să își vindece rănile emoționale. Răni pe care le moștenim uneori din strămoșii noștri sau din instituțiile patriarhale.
„Femeile care alerg cu lupii” are câteva lucruri profunde de spus despre instinctul feminin primordial pe care mulți l-au uitat. Este un text fabulos care ne invită să reinterpretăm experiența femeilor prin povestiri, artă și natură pentru a intra în contact cu „lupul” transformator care ne încurajează să creștem și să fim liberi. Această carte este o foaie de parcurs pentru a găsi toate „capcanele” ce ne împiedică să găsim calea spre acasă și adevăratele noastre instincte. Ne mută spre acea femeie sălbatică, perceptivă, cu un spirit jucăuș și o capacitate minunată de afecțiune. De aceea, cu mare bucurie, începem azi o miniserie de 13 articole ce reprezintă fiecare în sine câte o lecție a acestei fascinante cărți ce analizează 20 de basme și mituri din întreaga lume.