Cum poate tehnologia să facă mai eficiente programele de instruire corporativă?
În mediul de afaceri competitiv de astăzi, pur și simplu nu se poate ignora importanța dezvoltării profesionale. Acesta este motivul pentru care angajatorii investesc rapid în programe de formare corporativă, cheltuind foarte mult pe diferite materiale de învățare pentru pregătirea angajaților. Cu toate acestea, dacă nu sunt eficientizate, aceste investiții s-ar putea transforma de fapt într-un centru de costuri, iar angajații vor uita majoritatea informațiilor acumulate într-un timp foarte scurt. În acest caz, tehnologia îți poate fi de mare folos.
Tehnologia de instruire corporativă determină implicarea
Tehnologia face ca acumularea informațiilor să devină o metodă interactivă de învățare corporativă care oferă sesiunilor de învățare mult mai mult interes și devin mult mai de impact, iar rezultatele afacerii devin și ele mult mai clare. Există trei modele posibile pentru implementarea tehnologiei ca parte a programului de pregătire corporativă.
- Sistemele de răspuns imediat, care permit instructorilor sau mentorilor cursului să ofere feedback în timp real, spunându-le angajaților unde greșesc, ce ar putea îmbunătății și ce acțiuni merită aprecieri. Aceste sisteme ar putea funcționa chiar ca mecanisme bidirecționale, în care angajații și-ar putea împărtăși feedback-ul. Datele colectate prin aceste sisteme de răspuns pot fi ulterior analizate pentru a remodela programele de pregătire corporativă, făcând mediul de învățare agil și pregătit pentru viitor.
- Sistemele de conferințe video pot extinde potențialul și impactul inițiativelor de formare corporativă, mai ales dacă aveți o forță de muncă distribuită. Conferința video ca mijloc de comunicare este în prezent un element fundamental pentru companiile de orice dimensiune.
- Gamificarea este un alt concept care câștigă popularitate. Gameplay-ul include repere de angajare și puncte de control motivante în materialul cursului. Aceasta ajută, de asemenea, la îmbunătățirea păstrării cunoștințelor, după efectuarea instruirii. „Jocurile” de formare corporativă pot fi partajate pe o varietate de dispozitive, de la smartphone-uri ușor accesibile până la purtătorii AR de ultimă generație.
În timp ce tehnologia de formare corporativă poate permite automatizarea sarcinilor obișnuite, o eficiență mai bună în ceea ce privește calendarul de învățare și accesul „oricând, oriunde”, intervenția umană rămâne esențială pentru orice program de formare.
Concluzia este că în ultimii ani, formarea a fost martora unei schimbări de paradigmă de la sesiuni exclusive specifice la cadre mai flexibile. Tehnologia a jucat un rol esențial, aducând idei precum gamificarea pentru a energiza strategiile de pregătirea angajaților.