fbpx Cum se pot pregăti liderii pentru viitorul muncii | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum se pot pregăti liderii pentru viitorul muncii

Este timpul pentru a fi futurist. Ritmul schimbărilor la locul de muncă continuă să se accelereze, așteptările liderilor de a-și dezvolta și a-și crește efectiv organizațiile, iar echipele s-au schimbat la o scară de-a deptul seismică, iar acest proces continuă într-un ritm susținut.

La Conferința BetterUp Shift, pe tema științei dezvoltării talentelor, a fost abordat acest subiect dedicat un unei lumi a viitorului care va fi definită de dezvoltarea și abilitățile oamenilor. 

Ca lider, vrei că oamenii tăi să performeze și să se dezvolte corespunzător pentru viitor?

Iată aici care sunt principalele 3 lucruri pe care ai nevoie să le cultivi:

 

1. Recunoaște și susține schimburile generaționale 

Toată lumea știe că Baby Boomers sunt diferiți de Generația X, care, la rândul ei, este diferită de Millennials. 
Dar, înainte de asta, liderii vor trebui să depășească simpla recunoaștere a acestor diferențe și să le accepte cu adevărat. Cum se pot baza ei pe forțele și atributele unice ale diferitelor generații reprezentate în echipele lor?
Cum pot diferitele lor moduri de lucru să conducă la un întreg mai puternic?
Pentru liderul cu spirit deschis, diferențele de generații reprezintă o oportunitate enormă. Așteptările de la locul de muncă și de la carieră lor ale diferitelor generații sunt astăzi mai distincte decât au fost vreodată. Liderii trebuie să vadă acest lucru și să răspundă prin flexibilitate, acțiune și incluziune în modul în care își conduc oamenii. 
Acest lucru înseamnă că organizațiile vor trebui să ajute managerii să învețe cele mai bune modalități de a identifica, utiliza și menține talentul independent de vârstă și experiență.

 

2. Dezvoltă abilități de conducere la toți angajații

Trainingul de leadership nu mai este doar pentru liderii existenți sau pentru cei care se află pe o traiectorie către biroul executiv. 

Conducerea este atât de difuzată în organizațiile de astăzi încât fiecare angajat trebuie să fie pregătit pentru a lua decizii bune, pentru a motiva oamenii, a angaja alții și a iniția schimbarea. Cu alte cuvinte, toată lumea trebuie să știe cum să conducă. Avem nevoie se ne gândim la acest lucru ca la un lider mic, în comparație cu "marele L", care se referă la liderii cu titlul de CEO, director sau vicepreședinte. 

Realitatea este că avem nevoie să cerem tuturor angajaților să demonstreze calități de conducere în locul de muncă de astăzi. Prin urmare, trebuie să aibă abilitățile și instruirea pentru a face acest lucru în mod eficient. Asta trebuie să fie o mentalitatea liderului care merge mai departe de momentul prezent. 

 

3. Regândește rolul tehnologiei

Un alt aspect important este rolul tehnologiei în dezvoltarea talentelor dincolo de colectarea și raportarea datelor.
Trebuie să nu mai vedem cum tehnologia este rece și impersonală.
Leadershipul de mâine trebuie să înțeleagă cum tehnologia poate spori efectiv "umanitatea" locului de muncă și aduce oamenii împreună. Fie că este vorba de medii sociale, videoconferințe sau gamificări, există atât de multe lucruri pe care le putem face cu tehnologia pentru a ne dezvolta oamenii și a-i aduce împreună. Nu este un substitut al interacțiunii umane directe, desigur, dar este absolut complementar. 

 

sursa: shiftlearning.com

Companie
Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.