fbpx Daca ai training in primele zile ale anului... asa o tii tot anul | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Daca ai training in primele zile ale anului... asa o tii tot anul

Vorbim despre debutul lui 2015 in industria de learning & development cu Mihai Curelea, senior trainer la Scoala de Training. Mihai, ne-a raspuns cu multe detalii la interviul trimestrial publicat in colectia Training Pulse. Aflam ce s-a schimbat in cererile venite din partea clientilor si ce aduce nou o companie de training ce acopera toata plaja de traininguri soft skills.

Learning Network: Cum a debutat 2015?

Mihai Curelea: Pentru mine 2015 a debutat in forta. Este prima oara in 15 ani de cand fac training, cand am tinut curs in primele zile lucratoare ale anului. Am glumit pe seama asta, spunand ca asa va fi tot anul, dar dupa cum au decurs lucrurile in primul trimestru, s-a dovedit a nu fi o gluma.

LN: Care sunt trendurile conturate pentru acest an?

M.C: Observam din ce in ce mai mult clienti care au o viziune integrata in privinta dezvoltarii angajatilor. Este un trend pe care il observam in ultimii ani, acela de a renunta la programe de training izolate, care sa se adreseze cate unei echipe, in detrimentul programelor integrate, care se desfasoara “ in cascada”, sau implica grupuri- tinta mult mai mari ( departamente, linii de management, etc.). Deasemenea mai observam multe initiative interne de invatare si dezvoltare, menite sa prelungeasca efectul programelor desfasurate cu furnizori externi. Ne-am dat seama de acest lucru din cresterea numarului de programe “Train The Trainer” in-house din ultimul timp, unde participantii nu mai sunt doar trainerii interni.

LN: Care sunt cele mai cautate programe la final de Q1?

M.C: Pentru noi cele mai cautate au fost cele de coaching pentru dezvoltarea performantei, negociere si managementul conflictului, precum si cele de abilitati de prezentare si “Train The Trainer”.

LN: Ce se intampla cu programele de tip open? Mai sunt cautate? Sau companiile s-au orientat spre in-house?

M.C: Este dificil sa raspund la aceasta intrebare. Singurul curs pe care il promovam in piata de open este cel de Train The Trainer, cu care am inceput proiectul Scoala de Training, si pentru care suntem recunoscuti. Am observat ca organizatiile prefera ca atunci cand investesc in dezvoltarea angajatilor, sa-i echipeze pe acestia cu acelasi set de instrumente, tehnici si strategii, pentru a crea un limbaj comun, si pentru a-si imbunatatii comunicarea si lucrul in echipa. De aceea, companiile cu care noi lucram prefera programele in-house. Cursurile open cred ca vor fi alese in continuare, intr-o proportie destul de mare de cei care investesc singuri in dezvoltarea lor.

LN: Pe ce program sau programe mizati anul acesta?

M.C: In continuare mizam pe programe personalizate. Noi credem ca nevoile clientilor nostrii sunt unice, si asa ar trebui sa fie si programele de dezvoltare. La Scoala de Training nu avem “cursuri de raft”, dar ne-am construit de-a lungul timpului o colectie de module de curs pe care le putem ansambla, pe principiul jocului de lego, in programe personalizate cu care putem acoperi aproape orice nevoie sau tema de training. Pentru noi inseamna mai mult de munca, dar pentru clientii nostrii mai multa valoare adaugata.

LN: Ai adus ceva nou pe piata in 2015?

M.C: Am creat doua astfel de colectii de module de training : Performance Pocket si Leadership Journey. In “Performance Pocket” am inclus toate cunostintele si abilitatile necesare pentru gestionarea performantei unui angajat, pornind de la recrutare si selectie, la clarificarea asteptarilor si a obiectivelor, comunicare, feedback si coaching pentru performanta, evaluarea performantelor, etc.

“Leadership Journey” este un program care-i poarta pe participanti printr-o serie de experiente in care trebuie sa-si foloseasca cunostintele si abilitatile pentru a face fata provocarilor programului.

In toate programele noastre incercam sa fortam un procent de 80 % practica si maxim 20 % teorie. Facem asta deoarece observam in ultimul timp ca majoritatea participantilor nostrii au trecut deja prin programe similare, iar teoria le este cunoscuta. In schimb aduc o valoare mai mare experientele de invatare ghidate, in care-i ajutam pe participanti sa faca pasul de la teorie la practica, si le dam posibilitatea sa primeasca feedback relevant de la colegi si de la facilitator, pentru a-si constientiza punctele forte si zonele unde mai au de lucrat.

LN: Care este cea mai mare provocare cu care v-a intamplinat 2015?

M.C: Un volum foarte mare de cursuri, pentru un numar relativ mic de traineri asociati care lucreaza sub umbrela Scolii de Training. Pentru noi este o provocare constanta sa gasim asociati care sa lucreze in ritmul nostru si la standardele noastre ( de obicei nerezonabile) de calitate.  

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.