De ce sa citesti despre leadership
De ce ai citi despre leadership?
Chiar, de ce ai reciti o reteta, cand tu stii deja care sunt ingredientele? Sau de ce ai privi a doua oara pe o harta cand esti sigur ca amintirile tale te vor purta exact acolo unde ai nevoie?
Raspunsul e simplu, pentru ca fiecare reteta are proportiile adaptate fiecarui bucatar ori fiecarei ocazii, iar fiecare harta are elementele ei precise, acelea care te ajuta sa apelezi la instrumentele pe care le detineai deja.
Asa e si cu lectura despre leadership, fie iti faciliteaza drumul catre abilitatile pe care le ai deja si te invata sa le administrezi mai bine, fie iti ofera o noua perspectiva, o noua forma de a-ti adapta stilul de lider echipei pe care o conduci.
Iti propun o lista de titluri care sa se potriveasca oricareia dintre aceste doua motivatii si care sa contribuie pana la urma la succesul tau personal de autocunoastere si de formare.
Arta de a sti cum sa comunici este nu doar o necesitate a reusitei personale, este si cheia catre functionarea alaturi de ceilalti. Experienta personala si descoperirile cotidiene ale lui Jacques Salome ofera o buna cunoastere a zonelor de umbra ale personalitatii, a infrangerilor, violentelor si suferintei, pentru a putea apoi sa gasesti independent si complet personalizat modul in care sa dezvolti relatii armonioase cu ceilalti. Cartea “Curajul de a fi tu insuti” este un volum de referinta pentru etapele lucrului cu sine pentru ca ofera fiecaruia ragazul de a se privi in toata complexitatea si pentru a gasi individual instrumentele care sa ii asigure reusita comunicarii cu ceilalti.
As mai vrea sa te intreb care este rolul tau in echipa pe care o conduci? Si mai ales, care sunt exemplele si povestile care te motiveaza? Consideri ca liderii actuali mai au timpul necesar sa urmeze toti pasii de invatare pentru a deveni profesionisti? Liderii astazi inspira, sunt integri, autentici si convingatori. Volumul “Liderul catalizator”, de Brad Lomenick prezinta studii de caz, sfaturi, intamplari si rezultate ale unor cercetari de specialitate pentru a contura principalele elemente care definesc un lider catalizator, dedicat dezvoltarii echipei sale. Iti propun trei moduri in care poti parcurge cartea:
- Ca pe o oglinda: cartea poate fi un instrument eficient de auto-evaluare
- Ca pe o harta: volumul subliniaza capcanele leadershipului actual si iti arata punctele slabe de care trebuie sa te feresti
- Ca pe un mentor: lucrarea cuprinde povestile unora dintre cei mai importanti lideri din prezent.
Mai mult, pentru a inspira schimbare si evolutie echipei tale, e necesar sa cunosti imaginea de ansamblu asupra activitatii pe care o desfasori si sa iei decizii in cauza. Pentru aceasta, a gandi eficient este cheia succesului. Lucrarea “6 palarii ganditoare”, scrisa de autorul Edward de Bono, constituie un joc de roluri care iti propune sa imparti felul in care gandesti in sase palarii de culori diferite. Granita dintre reusita si esec este redata de orice intarziere sau ezitare, iar acest fapt devine in leadership elementul decisiv pentru conducerea unei echipe. Un leader trebuie sa “poarte” toate aceste palarii pentru a-si intelege si cunoaste echipa cat mai bine si pentru a contribui rapid si evident la evolutia ei. Una dintre aceste palarii, cea rosie, iti cere sa consideri in demersul tau emotiile si intuitia.
Cursul “Metamorphosis – program de leadership prin intuitie”
In cadrul cursului “Metamorphosis – program de leadership prin intuitie”, cei aflati in postura de a conduce sau de a influenta vor descoperi un program de leadership prin intuitie special structurat pentru a crea o punte intre competentele consacrate, necesitatea de inovare si nevoia de folosire a acelui potential personal, cel mai adesea ignorat.
Ceea ce ne propunem prin aceste sesiuni de training prin tehnici teatrale, este reconectarea profunda a liderului la el insusi, in asa fel incat sa fie capabil sa integreze valorile organizatiei in activitatea sa si sa le adapteze stilului personal de lucru. Astfel va fi un individ mult mai satisfacut si implinit personal si profesional.
Cursul se desfasoara pe parcursul a doua zile. Incepe la ora 09:00 și se incheie la ora 17:00.
Urmatoarea oportunitate este pe 23 - 24 ianuarie 2014. Inscrierile se fac online. Detalii pe pagina evenimentului.