fbpx De ce stabilirea obiectivelor este importantă? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

De ce stabilirea obiectivelor este importantă?

Stabilirea obiectivelor este importantă, deoarece vă oferă un cadru pentru a atinge anumite repere. A dori să faci sau să finalizezi anumite lucruri din viață este un început minunat. Setarea obiectivelor oferă o cale pentru a le efectua într-un mod eficient. Există două tipuri de obiective pe care ar trebui să le luați în considerare: pe termen scurt și pe termen lung.

Obiective pe termen scurt

Obiectivele pe termen scurt sunt obiective mai imediate pe care le-ați propus pentru a vă atinge obiectivele mai mari, pe termen lung. Obiectivele pe termen scurt există, de obicei, într-un interval de timp scurt, de la zile sau luni la unul sau doi ani. Exemple de obiective pe termen scurt ar putea fi: finalizarea sarcinilor sau proiectelor mici, obținerea experienței. Vei folosi ceea ce ai realizat pe termen scurt pentru a-ți îndeplini obiectivele pe termen lung.

Obiective pe termen lung

Obiectivele pe termen lung sunt de obicei obiective mari pe care doriți să le atingeți de-a lungul mai multor ani. Vei folosi mai multe repere pentru a atinge obiective pe termen lung, stabilind obiective pe termen scurt. Obiectivele pe termen lung pot include obținerea unui loc de muncă într-o anumită carieră, promovarea la un anumit nivel sau finalizarea unui proiect lung și complicat.


Cum să-ți stabilești obiectivele:

În timp ce există mai multe modalități diferite de a-ți stabili obiectivele, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a asigura cea mai bună posibilitate de succes. Obiectivele tale ar trebui să aibă cinci elemente cheie care să le facă realizabile. Aceste cinci elemente alcătuiesc ceea ce este cunoscut drept „obiectivul SMART”. SMART înseamnă specific, măsurabil, realizabil, relevant și bazat pe timp. Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului de a stabili un obiectiv SMART:

Fă-ți obiectivul cât mai clar și detaliat

De exemplu, în loc de „Vreau să fiu mai bun atunci când vorbesc în public”, puteți spune, „Vreau să realizez cu succes o prezentare de 10-15 minute unui public de 50 sau mai multe persoane.”

Asigură-te că obiectivul tău este unul relevant

Ar trebui să stabilești obiective care să se alinieze valorilor tale și să contribuie la atingerea obiectivelor pe termen lung. Fiecare obiectiv pe care ți l-ai stabilit ar trebui să fie relevant și semnificativ pentru tine. Pentru a te asigura că îți stabilisesti obiective relevante, te poți întreba, cum te va ajuta atingerea acestui obiectiv? De ce contează acest obiectiv pentru tine?

Setați o dată de început și o dată de sfârșit

Stabilirea unui calendar pentru atingerea obiectivelor te pot ajuta atât să rămâi motivat, cât și organizat. Înainte de a stabili o dată de încheiere a obiectivului, asigură-te că vei cerceta toate etapele și blocajele posibile pe care le-ai putea întâmpina pe parcurs. 
Stabilirea obiectivelor personale și profesionale te vor ajuta să setezi o structură și o cale spre succes. Mulți angajatori apreciază candidații care au un record de stabilire și atingere a obiectivelor. Acest lucru arată că poți fi un angajat orientat către obiective. Angajatorii întreabă deseori despre obiective în interviuri, așa că ar trebui să te pregătesti să vorbești despre obiectivele tale și ce faci pentru a le atinge în timpul procesului de angajare.


 

Companie
Tags
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.