fbpx Decizii de luat? Aceste cărți te pot ajuta! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Decizii de luat? Aceste cărți te pot ajuta!

Viața este plină de decizii. De la alegerile zilnice, financiare, de muncă sau de relaționare până la acelea cruciale cu care ne-ntâlnim o dată-n viață, a lua decizii nu este de cele mai multe ori cel mai plăcut lucru.  Iar atunci când te uiți la alegerea pe care trebuie să o faci, nu de puține ori, ajungi să te simți depășit, speriat sau chiar incapabil să o duci la bun sfârșit. Și asta în timp ce, în permanență, undeva, pe fundal, rulează întrebarea: „dar, oare, este aceasta alegerea potrivită?”

Poate fi dificil să știi dacă ai făcut ceea ce trebuia, însă vestea bună este că nu ești singur. Cărțile de mai jos îți pot oferi acel sfat și suport de care ai atâta nevoie, indiferent de ce decizie trebuie să iei:

 

1. „The Art of Choosing” - Sheena Iyengar

Sheena Iyengar studiază atât modul în care facem alegeri, cât și motivul pentru care le facem, iar cartea sa îți poate oferi o perspectivă profundă și absolut incredibilă asupra tuturor acelor forțe atât de diverse care îți afectează procesul de luare a unei decizii. 

Poți găsi cartea aici:

 

2. „The Art of Asking” - Amanda Palmer

În această carte, muziciana și starul internetului Amanda Palmer vorbește despre cum a ajuns la celebritatea de acum și care au fost lecțiile pe care le-a învățat de-a lungul acestui drum. Această carte reprezintă atât una de memorii, cât și un manifest deosebit de inspirat care, prin puterea exemplului, poate oferi niște opinii și îndrumări valoroase legate de alegerile pe care le facem.

Poți găsi cartea aici:

 

3. „Bird by Bird” - Anne Lamott

Deși această carte este practic un ghid de scriere, ea cuprinde de asemenea atât de multe sfaturi extrem de utile și valoroase despre carieră, dar și despre viață în general. Ideea sa de bază, cea de a lua fiecare lucru pas cu pas, de unde și titlul cărții, reprezintă un principiu pe care n-ar strica să îl avem cu toții în vedere. Fie că avem de luat o decizie sau nu.

Poți găsi cartea aici:

 

4. „You Are a Badass” - Jen Sincero

Această carte de ajuto-ajutor este concepută pentru a te ajuta și ghida să trăiești viața în fiecare moment al ei, la potențialul tău maxim și să faci acele schimbări necesare, chiar dacă dure, atunci când este cazul.

Poți găsi cartea aici:

 

5. „Yes Please” - Amy Poehler

Amy Poehler are acea calitate destul de rară de a capacita oamenii, inclusiv sau mai ales prin această carte în care, asemenea unei surori mai mari, te ține conectat la realitate și ți-o prezintă așa cum este ea privitoare la toate luptele și străduințele de a-ți găsi calea în viață.  

Poți găsi cartea aici:

 

6. „Year of Yes” - Shonda Rhimes

Cine nu o cunoaște pe teribila Shonda Rhimes devenită un avatar al oamenilor care au reușit în viață pornind de la 0? Această carte este una de memorii în care Shonda împărtășește cu tine experiențele ei și, mai ales, cum s-a autoprovocat ca, timp de un an, să spună "da" la orice invitație neașteptată apărută. Interesant experiment. Poate nu ar strică să îl facem și noi. Măcar pentru o săptămână. Asta ca să începem pas cu pas, conform "Bird by Bird".

Poți găsi cartea aici:

 

7. „The Decision Book: Fifty Models for Strategic Thinking” - Mikael Krogerus și Roman Tschäppeler

Dacă ești în căutarea unui ghid super practic de luare a deciziilor, atunci, această carte este plină de modele create pentru a te ajuta să faci alegeri mai bune. În plus, unde mai pui și faptul că ia clasică listă de "pro" și "contra" și o transformă într-un instrument și mai bun de atât.

Poți găsi cartea aici:

referinta: bustle.com

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.