Despre nerenunțând renunțând
Un principiu care pe mine m-a ajutat să instalez obiceiurile pe care mi le-am dorit (și care mă ajută în continuare) este principiul „nerenunțând renunțând”. Ți s-a oprit mintea? Și la mine se întâmplă uneori .
Ce înseamnă, de fapt, „nerenunțând renunțând”?
Înseamnă că, atunci când ai un scop pe care vrei să îl atingi, nu te lași până nu îl atingi. Fie că acel scop este stabilit din dorință, nevoie sau suferință (o să îți dau mai multe detalii despre asta peste două articole).
Atunci când instalezi un obicei, ai două lucruri la care ești atent: SCOPUL și PROCESUL. Scopul este ca acel obicei pe care îl dorești să fie instalat, iar procesul este definit de pașii pe care îi faci pentru a instala obiceiul respectiv.
Cele două cuvinte – nerenunțând renunțând – se referă unul la scop și unul la proces.
„Renunțând” se referă la proces, se referă la faptul că avem momente în care nu mai vrem / nu mai putem / nu mai avem chef / nu ne mai pasă de pașii pe care îi avem de făcut pentru a instala obiceiul dorit. Știm ce avem de făcut, știm că ceea ce avem de făcut ne duce la instalarea obiceiului și, cu toate acestea, „ni se ia”. Aceste momente sunt în firea noastră, cu toții le avem și este important să le acceptăm în loc să ne răzvrătim (voi spune mai multe despre asta în următorul articol).
Acceptă faptul că în procesul de instalare a obiceiurilor sunt momente în care renunți. Dar acesta nu este un motiv întemeiat pentru a renunța la rezultat, atâta timp cât îți dorești acest lucru.
Când renunți, analizează de ce ai renunțat, fără să te învinovățești, blamezi, cerți etc. Analizează pentru a vedea ce poți face în continuare. Concentrează-ți atenția pe ce poți face mai bine în viitor, nu pe ceea ce ai făcut deja.
„Nerenunțând” se referă la scop. Și se referă la faptul că, în ciuda momentelor în care renunț de a mai face ceea ce știu că am de făcut, nu mă las până nu ating ceea ce mi-am propus. Cu condiția să mai doresc cu adevărat lucrul respectiv.
Așadar, fii cu ochii pe scopul tău (instalarea obiceiului) ca pe butelie și manifestă blândețe față de tine cu privire la momentele de renunțare (o să vezi într-un articol viitor de ce e importantă blândețea).
Descoperă-te!
Romeo