fbpx Do you speak video? – treci la urmatorul nivel in comunicare | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Do you speak video? – treci la urmatorul nivel in comunicare

In 1995, 4% din companii foloseau instruirea online. Astazi procentul a ajuns la 77%. Tu esti printre acestia din urma sau inca te regasesti intre cei 23% care au de ales cat mai repede intre doua variante posibile: trec in tabara celor care deja comunica la un nou nivel sau lupta impotriva curentului pana la epuizare (greu de crezut ca ar alege cineva varianta asta).

Video-ul si-a facut astazi loc atat in zona personala cat si in cea profesionala a vietii noastre. Fie ca vorbim de popularitate si awareness personal, fie ca vrei sa iti exprimi punctul de vedere, sa comunici ceva colegilor din firma sau sa instruiesti pe cineva intr-o maniera care nu necesita sa fii de fata, fie ca esti trainer sau specialist in content marketing, filmul este (sau va fi), cu siguranta, un instrument indispensabil din trusa ta.

Pentru a tine pasul cu ritmul de business, activitatea de instruire din organizatii se va muta ireversibil dinspre abordarea de tip “just in case” catre cea “just in time” (participantul invata exact ceea ce are nevoie, atunci cand are nevoie, in locul unde ii este util sau facil sa invete, in propriul sau ritm, prin interactiune cu alti colegi sau cursanti, ori de cate ori este nevoie). Implicarea sistemica a tehnologiei in procesul de invatare va fi deci o premisa necesara a acestei schimbari, iar utilizarea continutului video dedicat instruirii un element cu contributie centrala la impact. Filmul educational general sau dezvoltat pe expertiza specifica a companiei client poate fi un instrument eficient de implementare a solutiilor online sau de crestere a nivelului de relevanta al instruirii de sala.” - asta sustine Petre Bica, consultant international in imbunatatirea performantei si expert in sisteme de instruire si invatare. Pe 23 octombrie 2014 el va sustine workshop-ul Primul tău film educațional, în mai puțin de 3 ore adresat profesionistilor  in Learning&Development, specialistilor in comunicare interna sau oricui interesat sa foloseasca filmul ca o modalitate eficientă de exprimare.

Pentru a intelege mai bine cum poti folosi filmul educational, Petre Bica a realizat o serie de filmulete din care am ales si noi cateva exemple:

1. Explicatia vizuala a unui concept (in filmul de mai jos ai o scurta descriere a conceptului de “contramasura fizica” utilizat in Practical Problem Solving, o metoda cheie a Gandirii Lean):                                                              

[[{"fid":"3352","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"alt":"Ce este o contramasura fizica?","class":"large media-element file-default"}}]]                                                                         

2. Instrucțiuni de utilizare a unui echipament, gadget sau device (de exemplu, instructiuni video pentru utilizarea unui espresor profesional de catre un amator):

[[{"fid":"3353","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"alt":"Instructiuni utilizare espresor","class":"large media-element file-default"}}]]                                            

3. Instructiuni de lucru (de exemplu, cum sa iti faci un nod la cravata):

[[{"fid":"3354","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"alt":"Exemplu instructiuni vizuale de lucru","class":"large media-element file-default"}}]]

Asadar, DO YOU SPEAK VIDEO?

Categorie

In prezent, sunt Online Content Manager al portalului LearningNetwork.ro. Trecutul nu... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.