fbpx Emergenetics® - simplu, echilibrat, pragmantic (P) | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Emergenetics® - simplu, echilibrat, pragmantic (P)

Ca HR Manager am avut oportunitatea sa testez o suita importanta de psihometrice de pe piata nationala si internationala. Pur si simplu, trebuia sa testez pe propria piele daca functioneaza, daca ma descriu coerent si daca pot invata cate ceva in plus despre mine, scris in cuvinte atent alese. Imi amintesc amuzat cum le ceream furnizorilor cu care aveam o relatie de durata sa imi faca doua profile. Dupa care, cunoscandu-ma, ii provocam sa imi spuna care este cel adevarat. Asta si ca sa testam cat de “solide” sunt. Din aceeasi pozitie, am avut de luat decizii in legatura cu implementarea psihometricelor. Am ajuns la concluzia ca atunci cand sunt folosite in recrutare/evaluare pentru profiluri de top nu imi dau rezultatele dorite. Iar pentru celelalte, in contextul companiei mele, nu merita financiar.

Singura situatie in care le-am perceput valoarea cu adevarat, a fost atunci cand erau folosite intr-un efort de a devolta oamenii. Bineinteles, sub rezerva increderii si dorintei tuturor partilor. In tot acest timp, in numeroasele discutii de HR, am descoperit instrumente bune pe care le recomand adesea. Dar cand am ales sa ma certific eu insumi m-am oprit la Emergenetics.

In primul rand, mi-a fost recomandat intr-o vacanta in Africa de Sud de catre un CEO. Vorbea despre cum isi intelege mai bine echipa, retinuse perfect structura si tipologiile de gandire/comportament si ma putea profila foarte bine… Imi explica cum are nevoie sa lucreze o persoana ca mine pentru ca ii sunt complementar si are nevoie de dimensiunea sociala care ii lipseste. El, desi “ un mic geniu” in IT si citand “empatic ca o masa”, nu simtea aceasta nevoie natural, dar intelegea care este valoarea adaugata unui profil ca al meu, in interactiunile cu clientii. Mai mult, intelegea cat de creativa poate fi o echipa formata din persoane complementare. Observand profunzimea cu care privea actul de management m-a pus pe ganduri. Acest tip de discurs il auzeam adesea in multi termeni tehnici, la mese rotunde intre profesionisti de HR cu background de psihologie. Si, in acelasi timp, ca oameni de HR ne doream sa fim “Business Partners” sau sa fim primiti la “masa boardului”. Daca termenii de business si finante i-am dobandit in cadrul un MBA, am realizat in acel moment cum Emergenetics este genul de instrument psihometric care combina intr-un model simplu, echilibrat si pragmatic elementele esentiale pentru actul de management. Iar pentru manageri este memorabil si il folosesc constant ulterior.

Astfel, am inceput sa ma documentez, iar observatiile mele se dovedeau valide. Ulterior, am scris celor de la Emergentics care m-au reorientat catre Interact. Asa am aflat de acreditare si am avut norocul sa fac formarea chiar cu Geil Browning, fondatoarea Emergenetics, care are o relatie speciala cu Romania si vine aici pentru certificari. Cursul a fost o experienta deosebita pe taramul neurostiintelor si al numeroaselor situatii in care instrumentul poate fi folosit. Pentru mine, Geil este un model de “practice what you preach” si exemplul viu ca neuroplasticitatea exista indiferent de varsta. Combinand tipuri de gandire cu comportamente cheie intr-un mod simplu, Emergenetics este un instrument dezvoltat ulterior celor consacrate, integrand astfel ultimele descoperiri din domeniu. In acelasi timp, bazele sale stiintifice sunt foarte puternice asigurand unele dintre cele mai ridicate rate de testare-retestare. Iar ceea ce am descoperit ulterior, din practica proprie, este ca workshopul asociat, “ Meeting of the Minds”, produce schimbari vizibile imediat in climatul echipelor. In plus, felul in care managerii se raporteaza la echipa si cum isi schimba comportamentele dupa workshop este extraordinar. Totodata, el poate fi folosit cu succces in programe de leadership, comunicare, vanzari consultative si eforturile de schimbare.

Companie
Categorie

Independent Trainer. Country Manager for JustNOW

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.