Eric Magnusson & PEP- Puterea lui ACUM
Se spune ca unul dintre cele mai dificile, dar în același timp cel mai elocvent test este cel al timpului. PEP, programul de eficiență personală a cărui implementare în România este în plină desfășurare, a trecut cu succes nu doar testul timpului, ci si pe acela al utilității. Cu totii ne dorim să fim cât mai eficienți, iar un program care să transforme această dorință în posibilitate reală este, cu siguranță, unul de care suntem interesați.
Azi, vă invităm să descoperiți PEP și ceea ce el vă poate oferi într-un interviu în exclusivitate cu Eric Magnusson, dezvoltatorul PEP în Europa din anul 1986.
"...indiferent de profesia noastră, cei mai mulți dintre noi avem loc de îmbunătățiri. (...) PEP le-a oferit liniște sufletească."
Learning Network: Eric, care este definiția ta asurpa eficienței personale?
Eric Magnusson: Pentru mine, eficiența personală înseamnă să duci lucrurile la îndeplinire folosind cea mai mică doză de efort.
L.N.: Ce este PEP și cum ne poate ajuta el, indiferent de vârstă, profesie, statut, etc.?
E.M.: PEP reprezintă puntea dintre individ și schimbarea permanentă a mediului de lucru. Iar PEP este funcțional și util pentru că, indiferent de profesia noastră, cei mai mulți dintre noi avem loc de îmbunătățiri. PEP se concentrează pe individ și pe îmbunătățirile lui specifice. El constă într-un anumit număr de întâlniri de follow-up pentru a monitoriza progresul individului în atingerea obiectivelor programului și instalarea schimbării permanente a comportamentului.
L.N.: Care consideri că sunt principalele realizări ale PEP?
E.M.: Cel mai frecvent feedback pe care îl primim de la participanții noștri după parcurgerea programului este acela că PEP le-a oferit liniște sufletească.
L.N.: Descrie, te rog, PEP în 3 cuvinte.
E.M.: Acționează chiar acum!
"...instrumentele pe care le folosim ca să ne facem treaba evoluează în mod constant așa cum evoluează și modul în care aplicăm principiile PEP. (...) Focusul principal intr-un training PEP este persoana însăși și cum aceasta se raportează la munca sa."
L.N.: Cu o ofertă atât de mare pe piață de programe care privesc eficiența, de ce cineva ar trebui să aleagă PEP?
E.M.: Cu o prezență internațională de peste 34 de ani, PEP deține un palmares dovedit de rezultate consistente pe care le-a produs.
L.N.: Cum consideri că a trecut PEP testul timpului? S-a schimbat în vreun fel PEP de-a lungul anilor?
E.M.: PEP se bazează pe principiile fundamentale care privesc modul în care lucrăm. Aceste principii rămân la fel, în vreme ce instrumentele pe care le folosim ca să ne facem treaba evoluează în mod constant așa cum evoluează și modul în care aplicăm principiile PEP.
Alege varianta PEP care ți se potrivește:
L.N.: Cum poate PEP să răspundă la diferitele tipologii umane, culturi și civilizații diferite?
E.M.: Poate să facă asta prin training și coaching individual. De peste 34 de ani, am furnizat cu succes PEP unei mari varietăți de culturi și încă o facem.
L.N.: Cum poate era digitală să schimbe, să altereze, să crească sau să scadă avantajele pe care PEP le oferă?
E.M.: Focusul principal intr-un training PEP este persoana însăși și cum aceasta se raportează la munca sa. Instrumentele sunt secundare, dar, cu toate acestea, joacă un rol important. Consultanților noșri li se cere să aibă o cunoaștere la nivel de expertiză asupra instrumentelor digitale de care participanții dispun.
"...ne confruntăm cu toții și întâmpinăm aceleași probleme în mediul de lucru. (...) Actionează. Antrenăm...asistăm...ghidăm..."
L.N.: Care sunt provocările și caracteristicile cu care vă confruntați și pe care le întâlniți în implementarea PEP în Europa în comparație cu celelalte continente?
E.M.: Experiența noastră este că, dincolo de cultura, ne confruntăm cu toții și întâmpinăm aceleași probleme în mediul de lucru.
L.N.: De ce ați ales acum România pentru implementarea PEP?
E.M.: România ne-a ales pe noi.
L.N.: De ce un manager sau un lider are nevoie de un coach?
E.M.: PEP la nivel mondial, cu anii săi de experiență, îi poate oferi liderului un excelent sistem de referință asupra modului în care poate conduce eficient.
L.N.: Ce consideri a fi esențial în coaching?
E.M.: Abilități cât mai bune de ascultare.
L.N.: Există vreo rețetă universală a productivității?
E.M.: Da. Actionează. Fa-o acum ,evită să amâni.
L.N.: Care este legătura dintre training, coaching și consultantă?
E.M.: PEP le conțin pe toate 3. Antrenăm participanții în folosirea instrumentelor de care dispun, îi asistăm în găsirea soluțiilor la problemele cu care se confruntă și îi ghidăm să-și dezvolte obiceiuri de muncă noi și eficiente.
L.N.: Care este profilul coach-ului ideal și care este sfatul tău pentru cineva care își dorește să devină coach?
E.M.: În primul rând, să fie cineva căruia chiar să îi placă oamenii. Acest lucru este unul fundamental. Empatia este un alt ingredient necesar în așa fel încât să poți identifica și găsi adevăratele nevoi ale celuilalt și o bună cunoaștere a celor mai comune instrumente digitale.
L.N.: Mesajul tău pentru cititorii Learning Network este...
E.M.: Dezvoltați obiceiul de a acționa asupra lucrurilor și de a le face acum!