fbpx Evaluarea deciziei corecte: Gândire Situațională cu cut-e | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Evaluarea deciziei corecte: Gândire Situațională cu cut-e

Gândire situațională – cut-e

Situația contează. Știm asta. În unele situații chiar și oamenii valoroși iau decizii greșite.

Construirea unei bune evaluări a Gândirii Situaționale cere expertiză, experiență și contribuția unui specialist.

La cut-e suntem conștienți de aceste lucruri – și creăm Evaluări ale Gândirii Situaționale care sunt unice și reflectă deciziile de zi cu zi pe care oamenii aflați într-un rol specific trebuie să le ia, indiferent dacă sunt însoțitori de bord, oameni de vânzări, personal de serviciu al unui hotel sau orice altă poziție pentru care este dezvoltată evaluarea.

Chestionarul de gândire situațională cut-e (SJQ): în practică

SJQ e un instrument folosit încă de la începutul procesului de recrutare, potrivit în special pentru pozițiile de nivel mediu care implică un volum ridicat de candidaturi

De obicei, specific pentru locul de muncă: creat și validat pentru o anumită poziție din organizație

Candidaților le sunt prezentate situații de muncă reale și sunt întrebați: ce ați face dacă v-ați confrunta cu această situație?

Candadații fie selectează, fie evaluează cea mai bună variantă din acțiunele posibile propuse

Răspunsurile sunt comparate cu răspunsurile considerate  de către „experții în domeniu”  drept alternativa justă pentru rolul respectiv

Este oferit un singur scor global și folosit de recrutori pentru a filtra candidații care nu corespund profilului (în această etapă, pot fi selectați între 30% și 50% dintre candidați)

Candidații le agreează – relevanța pentru poziția la care aplică este clară

În literatura de specialitate există dovezi puternice ale validității și echității chestionarelor de gândire situațională

 

Chestionarul de gândire situațională : de ce să-l utilizați?

Eficiență:  evaluați un număr mare de candidați încă de la începutul procesului

 

Calitate: înaltă valoare predictivă a performanței viitoare la locul de muncă

Angajament: gestionați așteptările candidaților cu o trecere în revistă a poziției

Securitate:  metoda unică de scorare generează o „cheie de scorare” dificil de ghicit

Echitate: Diferențele neglijabile între categorii diverse arată că evaluarea oferă un mediu obiectiv și condiții de fair-play.

Particularitatea cut-e  –  nu lăsăm nimic la voia întâmplării!

 

Adăugăm experienței noastre în psihometrie și metodei de scorare unice contribuția experților în domeniu pentru a crea situații care imită realitatea și variante plauzibile de răspuns.

Înainte de a pune în aplicare chestionarul, facem întotdeauna o variantă prototip, analizăm datele și ajustăm chestionarul. Această validare înaintea lansării proiectului asigură validitatea și un randament al investiției demonstrabil.

Formatul nostru de „împărțire de puncte”, prin intermediul cărora candidații decid cât de adecvată este fiecare variantă de răspuns, ne furnizează mai multă informație pentru fiecare întrebare și ne permite să înțelegem nuanțele raționamentului – iar candidaților le place acest format!

 

Rezultate

Exemplu de CGS  cut-e

Tehnologia noastră este flexibilă și poate integra materiale video, grafice, întrebări de cercetare, modele de scorare și rapoarte customizate; de exemplu, scoruri și rapoarte care combină rezultatele chestionarului de gândire situațională cu testele de abilități/personalitate. Generăm un scor unic pe baza căruia putem să ierarhizăm candidații într-o listă care ușurează decizia de selecție. Traducerea chestionarului este simplă: cut-e suportă versiuni multi-lingvistice și majoritatea instrumentelor noastre sunt disponibile în mai multe limbi. Putem crea o interfață cu orice sistem IT.

 

Categorie
Alina Buzatu

Exerienta:

  • 4 ani coach profesional pentru diversi clienti
  • 5 ani de experienta in consultanta in diferite... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.